Dit zijn de genomineerden voor de Limburgse Popprijs 2022

Dit zijn de genomineerden voor de Limburgse Popprijs 2022

De 12 genomineerden voor de Limburgse Popprijs 2022 zijn bekend!

Jiri11, Solomon, Dookie, Traplab Radio, Bankastudios, Tracksuit studio’s, Poppodium Nieuwe Nor, Pinkpop, De Bosuil, Yentl Meijers, Denise Sloots en Maud Berben zijn de twaalf genomineerden van de Limburgse Popprijs 2022, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de Limburgse acts, artiesten, ondernemers en organisaties die in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse Popmuziek.

De Limburgse Popprijzen worden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt aan artiesten, ondernemers en/of organisaties die in 2022 de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuzieksector. Nieuw dit jaar is de categorie “Beste Limburgse Initiatief”. Tijdens de jurybijeenkomsten kwam naar voren dat er veel goede initiatieven en projecten in de provincie zijn, maar die moeilijk te vergelijken zijn met de reeds genomineerde organisaties. De Popprijs wil deze initiatieven en projecten in de spotlight zetten, ongeacht hun grootte en historie. Hierdoor was iedereen het erover eens om deze nieuwe categorie te creëren.

De Limburgse Popprijzen bestaat dus uit vier categorieën (Beste Limburgse Initiatief, Beste Limburgse Muziekorganisatie, De Limburgse Belofte én de Limburgse Young Professional). Meer over de Limburgse Popprijs vindt u op www.limburgsepopprijs.nl

En dit zijn ze dan!

De Limburgse Belofte

In de categorie ‘De Limburgse Belofte’ zijn dat: Rapper Jiri11, de band Solomon en rapper Dookie. De categorie richt zich op nieuwe en vernieuwende (van oorsprong) Limburgse muzikanten en acts. Met deze popprijs categorie wil Pop in Limburg investeren in de groei van nieuwe artiesten en/of acts, zodat deze zich verder kunnen ontwikkelen binnen de popwereld.

Beste Limburgse Muziekorganisatie

In de categorie ‘Beste Limburgse Muziekorganisatie’ zijn genomineerd: Muziekcentrum de Bosuil, Pinkpop Festival en Poppodium Nieuwe Nor. Deze categorie richt zich op organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkelingen en innovaties binnen de Limburgse popmuzieksector voor en achter de schermen.

Beste Limburgse Initiatief

Initiatief In de derde categorie ‘Beste Limburgse Initiatief’ zijn genomineerd: Traplab Radio, Bankastudios en Tracksuit studio’s. Deze nieuwe categorie "Beste Limburgse Initiatief" richt zich op projecten en initiatieven die uit de Limburgse scene zijn ontstaan als reactie of tegenreactie op een gebrek aan bijvoorbeeld een platform, ontwikkelruimte of fysieke locatie.

De Limburgse Young Professional

En in de categorie ‘De Limburgse Young Professional’ zijn genomineerd: Denise Sloots, Yentl Meijers en Maud Berben. Met de ‘Young Professional’ award spreekt de Limburgse popsector uit monde van Pop In Limburg haar waardering uit voor aanstormend talent achter de schermen. Want wie is er ondernemend, multifunctioneel en actief betrokken bij de organisatie van een evenement, werkt keihard en met veel succes voor een (pop)organisatie of is de drijvende kracht áchter een artiest of band en zorgt ervoor dat deze flinke stappen maakt?

Bekendmaking live op L1 TV

De winnaars van de Limburgse Popprijs 2022 worden bekend gemaakt op dinsdag 28 maart 2023, om 18.30 uur tijdens de L1 TV-uitzending, live vanuit Poppodium Grenswerk in Venlo.

Meer over de uitzending

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op onderstaande kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

Natuur en Zo - 1 april 2023

Natuur en Zo - 1 april 2023

L1mburg Centraal - 1 april 2023

L1mburg Centraal - 1 april 2023

Terugkijken: Volta Limburg Classic 2023

Terugkijken: Volta Limburg Classic 2023

’t Lèste Waord van Dwayne Horbag

’t Lèste Waord van Dwayne Horbag

Plat-du-jour Linda Koolen – ‘t Sprookje

Plat-du-jour Linda Koolen – ‘t Sprookje

Limburgse 10 van april 2023

Limburgse 10 van april 2023

Programma's