Wie wint de MKB L1mburg Prijs 2019? Bekijk het op L1 TV!

Wie wint de MKB L1mburg Prijs 2019? Bekijk het op L1 TV!

Beej Benders uit Venlo, Maison Blanche Dael uit Maastricht en het Heerlense Re Use Materials streden in de finale om de MKB L1mburg Prijs 2019.

Het publiek heeft kunnen stemmen op de genomineerden, waarbij deze drie uit de bus kwamen als finalisten. De jury reikte de prijs op 12 juni uit, op L1 TV.

Net als voorgaande jaren, organiseerde ondernemersorganisatie MKB-Limburg samen met L1 deze wedstrijd. De onderliggende gedachte is 'van winst naar waarde'. Met andere woorden: een goed verdienmodel is niet het enige belangrijke. Het gaat ook om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Beej Benders legt beslag op MKB L1mburg Prijs 2019

Jury- en MKB-Limburg voorzitter Monique Princen bezocht de afgelopen tijd de drie finalisten. Ze werden beoordeeld op doorzettingsvermogen, creativiteit, gedurfd optreden, continuïteit en imago.

Beej Benders

  • De eerste finalist, Beej Benders uit Venlo, komt voort uit ervaring binnen de supermarktbranche. Regionaal aanbod van producten en regionale samenwerking staan centraal, naast een gevarieerde staff.

Blanche Dael

  • Ook Maison Blanche Dael, gespecialiseerd in het branden van koffie en pinda's, maakt kans op de titel. Duurzaamheid en eerlijk zakendoen heeft het bedrijf hoog in het vaandel staan.

Re Use Materials

  • Re Use Materials uit Heerlen voert gebouwinventarisaties uit. Hierbij wordt gewerkt met regionale sociale ondernemingen en met mensen die wat verder van de arbeidsmarkt af staan. Ook heeft het bureau het bureau een systeem ontwikkeld om bijvoorbeeld hergebruik van materialen te promoten en CO2 impact te berekenen.

Het bedrijf dat wint, ontvangt de titel, de mogelijkheid om voor tienduizend euro te adverteren bij L1 en een kunstwerk van Chris Gadiot.

De winnaar werd op 12 juni bekendgemaakt tijdens een live tv-uitzending op L1.

Logo 1Limburg

Programma's