Dirigent Steven Walker is de Klassieke Gast op L1 radio

Dirigent Steven Walker is de Klassieke Gast op L1 radio

Zondagavond in de Klassieke Avond van L1 is klarinettist, dirigent Steven Walker de gast van presentator Emil Szarkowicz.

|
|

Steven werd in 1962 te Blackpool (GB) geboren en verhuisde in 1971 naar Kerkrade waar hij al gauw lid werd van een plaatselijke muziekvereniging.

Hoewel zijn hart uitging naar de saxofoon, wist de toenmalige dirigent hem over te halen klarinet te gaan spelen, omdat de harmonie daar een tekort aan had vanwege de omschakeling van fanfare naar harmonie. Aan de Muziekschool te Kerkrade volgde hij naderhand een voorbereidende vakopleiding Conservatorium bij diverse docenten.

Na zijn middelbare school (gymnasium Rolduc ’76 tot ’82) volgde hij klarinetlessen bij Willem van der Vuurst van het Koninklijk Concertgebouworkest en een opleiding HaFa directie bij Martin Koelelkoren en Sef Pijpers aan het Maastrichts Conservatorium.

In 1986 behaalde hij aan het Maastrichts Conservatorium zijn Docerend Musicus diploma HaFa Directie m.m.v. De Koninklijke Philharmonie Bocholtz, waar hij jarenlang solo- en esklarinettist was o.l.v. maestro Heinz Friesen.

In 1988 behaalde hij in Maastricht zijn Docerend Musicus diploma klarinet en vervolgde deze studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij George Pieterson, soloklarinettist van Het Koninklijk Concertgebouworkest en behaalde in 1990 zijn Uitvoerend Musicus diploma met onderscheiding. Van 1984 tot 1987 was hij soloklarinettist van Het Nationaal Jeugd Orkest te Amsterdam en maakte tournees o.m. naar Italië, Griekenland en Frankrijk. Verder remplaceerde hij jarenlang in diverse symfonieorkesten waaronder Het Limburgs Symfonie Orkest, het Noordhollands Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest en Opera Forum Philharmonisch te Enschede.

Daarna nam hij een vervolgopleiding HaFa directie van 4 jaar bij Pierre Kuijpers (1996 tot 2000). Verder volgde Steven directiecursussen bij de Amerikanen Arnald D.Gabriel en Gerald Brown.

Als HaFa dirigent heeft Steven over de jaren grote successen geboekt, met name met harmonie St. David Voerendaal, harmonie Wilhelmina Posterholt, de Koninklijke Harmonie van Horst en de Koninklijke Harmonie St. Martinus Opgrimbie/Maasmechelen, waarmee hij herhaaldelijk 1e prijzen met lof der jury in de wacht sleepte en aan diverse Landskampioenschappen deelnam.

Momenteel is hij als dirigent verbonden aan 3 harmonieën.., t.w. Koninklijke Harmonie Vreugd in Deugd Zussen-Riemst(België), Koninklijke Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak Waspik en Musikcorps Braunsrath (D)

In juli 2006 is hij medeoprichter van The New Clarinet Symphonics (TNCS).

Klassieke Avond van L1
Elke zondag van 18:00 tot 21:00 uur. Van 18:00 tot 19:00 is er de Klassieke Gast.
Het concert is van 19:00 tot 21:00 uur, ook te beluisteren via www.L1.nl/radio

L1mburg Centraal: geen Auw Wieverbal in Valkenburg

L1mburg Centraal: geen Auw Wieverbal in Valkenburg

Steeds meer personeel ziek door psychische klachten

Steeds meer personeel ziek door psychische klachten

Tajiri-jaar gestart

Tajiri-jaar gestart

Menig spits vreest MVV'er Özgür Aktas

Menig spits vreest MVV'er Özgür Aktas

Komt de Mosasaurus terug uit Parijs?

Komt de Mosasaurus terug uit Parijs?

Vera Tax stopt als Europarlementariër

Vera Tax stopt als Europarlementariër

Programma's