Dirigent Patrick Spelthaen is de Klassieke Gast van L1

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Klassieke gast van Emil Szarkowicz op zondag 6 november is dirigent Patrick Spelthaen.
Patrick Spelthaen begint zijn muzikale carrière op 9 jarige leeftijd bij de Koninklijke Fanfare St. Cecilia Bocholtz.
In 1990 begon hij op het Jeanne d’Arc College in Maastricht, waar hij de HaCo (havo-conservatorium) heeft gevolgd bij toen nog trompetdocent Guido Segers (1e trompettist van de Münchner Philharmoniker).
In 1992 gaat hij trompet studeren aan het Maastrichtse conservatorium bij Raymond Vievermans. In 1997 behaalt hij het diploma docerend musicus. Hij vervolgt zijn opleiding tot uitvoerend musicus aan hetzelfde conservatorium bij Theo Wolters en sluit deze met succes af in 1999.
In 2001 begint Patrick aan de opleiding HaFaBra-directie aan de ArtEZ Hogeschool bij Alex Schillings en hij gaat masterclasses bijwonen onder dirigenten van naam , zoals Jan Cober, Heinz Friezen, Sef Pijpers Sr., Fried Dobbelstein, Reinbert de leeuw, Ed Spanjaard.
In 2005 behaalt hij het diploma HaFaBra-directie met medewerking van de Douane Harmonie Nederland.
Momenteel is Patrick solo-trompettist bij de Douane Harmonie Nederland en was tweede dirigent bij dat zelfde orkest. JHij is muziekdocent en op het gebied van de kamermuziek is hij actief bij ensemble Southern Brass.
Verder speelt hij graag Böhmische en Mährische blaasmuziek bij “ Blech Mich “.
Hij is dirigent bij Fanfare St. Jozef Buchten, Fanfare St. Cornelius Schin op Geul, Fanfare Onze Lieve Vrouw in ´t Zand Roermond en Brassband Merum. Als trompettist remplaceert en remplaceerde hij regelmatig bij het Brabants Orkest, De Radio Orkesten, het Orkest van het Oosten, het Gelders Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Klassieke Avond van L1

Elke zondag van 18:00 tot 21:00 uur. Van 18:00 tot 19:00 is er de Klassieke Gast. Het concert is van 19:00 tot 21:00 uur.
Luister L1 Radio via www.L1.nl/radio of op FM 95.3 en 100.3.
L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.