Dicht Bij Mijn Bed: Zhen Wang

Dicht Bij Mijn Bed: Zhen Wang

Zaterdag 14 oktober om 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 en 21:00 uur op L1 TV

Dicht Bij Mijn Bed is de titel van een serie van acht programma's waarin Han van der Meer onze provincie induikt, op zoek naar mensen uit het buitenland die zich hier hebben gevestigd en mensen die nu - ook vluchtelingen - zich hier willen vestigen en hoe Limburgers hen daarbij helpen.

Aflevering 7

In deze aflevering van Dicht Bij Mijn Bed gaat Han van der Meer naar de kerk, naar de universiteit en naar de burgemeester.

Iedere zondag komen naar de kerk van de christelijke gemeente Stem Van De Goede Herder in Meerssen ook vluchtelingen en asielzoekers naar de dienst van dominee Bosch luisteren. Onder hen ook bijvoorbeeld christelijke Afghanen en Pakistanen.

Op de universiteit liep Han van der Meer een oud-student tegen het lijf, de chinees Zhen Wang die op de UM kunstmatige intelligentie heeft gestudeerd. Zhen Wang heeft nu een baan in Limburg.

Hij wil zich hier voorgoed vestigen. In Weert legt burgemeester Jos Heijmans uit aan welke eisen en voorwaarden vluchtelingen hier allemaal moeten voldoen en wat de rol van het gemeentebestuur is.

Dicht Bij Mijn Bed

Meer afleveringen vind je op L1.nl/dicht-bij-mijn-bed

Logo 1Limburg

Programma's