Deze Limburgers ontvangen ons Limburgs Lintje in 2022

Deze Limburgers ontvangen ons Limburgs Lintje in 2022

Genomineerd vol mooie verhalen door jullie.

Vlak voor Koningsdag is de traditionele lintjesregen, maar onze koning heeft er lang niet genoeg! En dus deelt L1 Limburgse Lintjes uit. Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging? De afgelopen weken kregen we ruim 200 aanmeldingen.

Hieronder zie je Limburgse Lintjes dragers van dit jaar!

De Limburgers die ons Limburgs Lintje ontvangen

Dyon de Vreede uit Maastricht

Aangemeld door Mirjam Hellwig

Dyon is een van de oprichters van Hart & Vaat Café dat dit jaar 10 jaar bestaat. Loop met de dokter is daar ook een onderdeel van. Dyon is zelf paar maal geopereerd aan zijn hart. Vier keer per jaar organiseert hij het lotgenotencontact in Eetcafé De Vreede gelegen aan de Markt 62 te Maastricht. Ten tijde van corona werd dat digitaal geregeld. Pasgeleden is het weer live georganiseerd in het eetcafé zelf. Lotgenoten kunnen elkaar daar treffen, helpen en hun ervaringen delen. Dyon verdient zeer zeker een lintje in mijn ogen.

Bekijk hier het verrassen van Dyon


Henriette Mulders-Roelen uit Berg en Terblijt

Aangemeld door Michel Mulders

Wat heeft Henriette allemaal niet gedaan? 43 jaar leerkracht geweest op de OBS Berg, communicanten en vormelingen begeleidt, kinderwoorddienst in de kerk opgezet en jarenlang begeleidt. Maar waarom juist dít jaar een lintje? Omdat ze lid is van Vocalgroup Joy. Dit zangkoor bestaat op 22 mei 50 jaar. Henriette is één van de oprichters van dit koor. Eigenlijk verdiend Henriette hiervoor gewoon al een koninklijk lintje, maar het zou super zijn als zij een Limburgs lintje zou mogen krijgen om dit jubileum alvast een feestelijk tintje te geven!

Bekijk hier het verrassen van Henriette


Frenske Hanssen uit Heerlen

Aangemeld door Fiona Pijnenburg, Lindy van Geel, Astrid Mol, Chantal Timmers en Bianca Molag

Hij staat altijd voor iedereen klaar. Helpt je als het nodig is. Geeft adviezen en tips. Zorgt dat het gezellig is. Kortom: hij verdiend het echt helemaal 100%!

Bekijk hier het verrassen van Frenske


Annelies van Ginkel-Willems uit Gennep

Aangemeld door Remco van Ginkel

Mijn moeder verdient een L1 Limburg lintje, omdat zij altijd voor iedereen klaarstaat. Ze is al meer dan 25 jaar bestuurslid van de personeelsvereniging van de Gemeente Gennep, zowel penningmeester geweest als nu al heel wat jaren voorzitter. Ze is vrijwilliger bij Stichting Gesp, het samenwerkingsverband tussen San Pedro in Nicaragua en Gennep in Nederland. Tevens is zij inmiddels al heel wat jaren actief bij De Waggelaars, carnavalsvereniging voor 50+ in Gennep. Ze is ook actief als vrijwilliger bij JongNL Gennep, waar zij wekelijks de gebouwen poetst en zo nodig helpt bij andere activiteiten. Tevens zorgt zij samen met mijn vader voor mijn oma (haar schoonmoeder). Mijn oma is dementerende en woont inmiddels in een soort verpleeghuis, maar als het nodig is dan doet mijn moeder van alles met haar. Kortom mijn moeder staat altijd voor anderen klaar; is altijd vrolijk; geeft altijd haar eerlijke mening! Daarom verdient zij een Limburgs Lintje!

Bekijk hier het verrassen van Annelies


Elly Maas uit Grubbenvorst

Aangemeld door Bart Rievers

Elly, ons Elly. Moeder van 2 kinderen, Oma van 1 kleinkind en 1 bonus kleinkind. Helaas heeft Elly Leukemie waardoor ze af en toe ontzettend moe is. Maar ondanks dat gaat ze keihard door! In April 2021 kwam 1 van de 2 bonuskleinkinderen van Elly door een zwaar ongeval om het leven. Op die zelfde dag ging 1 van haar kinderen in ondertrouw. In November moest 1 van de kinderen noodgedwongen het huis verkopen door een relatiebreuk, Elly nam haar dochter, en kleinkind meteen in huis. Dit heeft gezorgd voor een roerige tijd, natuurlijk Ups maar ook flinke Downs. De dochter heeft sinds afgelopen weekend weer haar eigen stekkie dus de rust is wedergekeerd. Volgende week op 22 April trouwt de zoon (Jelle) met mij. Een dag die staat in het teken van liefde! Maar ook van herinnering want op deze dag blikken we ook terug op het overlijden van bonuskleinkind Fleur. Ik zou mijn schoonmoeder eens heel graag in het zonnetje willen zetten want ze verdiend het zo. Altijd voor een ander klaar staan en soms vergeet ze daarbij zichzelf.

Bekijk hier het verrassen van Elly


Nog meer Limburgers die ons Limburgs Lintje krijgen...

Gijs Janssen uit Hout-Blerick

Aangemeld door Pieter Vercoulen

Gijs is al ruim 10 jaar voorzitter van de Dorpsraad in Hout-Blerick. En tijdens die 10 jaar heeft hij samen met de overige bestuurders het Dorp op de kaart gezet. Vele commissie opgericht. Zoals de zwerfafvalcommissie, klimaatcommissie, commissie sociaal en de raad van kinderen. Hij heeft er voor gezorgd dat er een mooie goede gezonde verbinding is ontstaan in ons dorp.


Pablo Driessen uit Landgraaf

Aangemeld door Claudia Schippers

Pablo verdient dit lintje, omdat hij zich voor verenigingen inzet. Hij gaat altijd als vrijwilliger verkeer regelen of zet zich in om oud papier op te halen. Hij helpt mee voor de speelgoed service van nut. Hij doet alles voor de schutterij van Vaesrade, en hij werkt mee bij de vrijwilligers van de voetbalclub om geld in het laatje van de club te krijgen.


Ellen van Roij uit Neer

Aangemeld door Nicole van Neerven

Ellen is allereerst een super lieve vriendin. Zij geeft nu al ruim 2 jaar 2x per week bootcamp aan ons (sportvriendinnen). Ze bedenkt alle oefeningen, legt alles klaar en het is bij haar thuis. Dus super gastvrij. En dan is ze ook nog vrijwilliger bij het zwembad van Neer. Dit doet ze ook al jaren. Ze is gewoon een top wijf waar we altijd terecht kunnen. Ze verdient het om in het zonnetje gezet te worden.


Anita van de Moosdijk uit Spaubeek

Aangemeld door Ilse Castermans

Anita is de persoon in Spaubeek die met oudere mensen en mensen met een beperking tientallen kosteloze taxiritten heeft gemaakt naar ziekenhuizen, apothekers en winkels. Daarnaast staat Anita dag & Nacht voor eenieder klaar, ondanks een moeilijke/ zorgelijke thuissituatie. Colletante: Brandwondenstichting, Speeltuin “de kabouter", Nierstichting Vrijwilligster: Zonnebloem Spaubeek, RK-kerk Spaubeek, Oranjecomité Spaubeek, Evenementen verkeersregelaars. Bestuursfuncties: Bestuurslid Rommelmarkt “Mergelakker”, 14 jaar Secretaris geweest bij CV de Kwakkerte.


Daisy Klinkers uit Geleen

Aangemeld door Nicole van den Manakker

Ik gun alle kasteleins een lintje maar Daisy heeft voor mij en onze carnavalsvereniging de Paesjvotte zo veel hart en ziel voor iedereen over en ondanks 2 moeilijke jaren is ze altijd positief gebleven.... Iedereen is welkom van jong tot oud zodra je binnen loopt ben je familie en zo wordt je ook begroet... Zodra alles weer vrij was van corona was zij de drijvende kracht hier in de buurt om er een heel mooi en geweldig carnavalsfeest van te maken ... Maar ook buiten de carnaval staat ze voor iedereen klaar.... Voor mij is en blijft ze een topper die dit zeker verdiend.


Jan Wilms uit Belfeld

Aangemeld door Luuk Jacobs

Jan zet zich in voor zijn dorp, omgeving en kinderen. Als schooldirecteur heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de leefbaarheid en het opleiden van kinderen in Blerick bij basisschool Mikado. Jan is doelbewust met natuurbeleid en vrijwilliger van verschillende organisaties zoals Aktief Greun Belvend en bij brongebied de Aalsbeek. Dit doet Jan geheel belangeloos en met veel liefde. Jan staat altijd paraat voor alles en iedereen die er behoefte aan heeft en dus voor mij een topper die een Limburgs Lintje verdiend.


Ineke van Zuijlen uit Sevenum

Aangemeld door W. Roosengarten

Interieur verzorger van het dorps gemeenschapshuis een driedubbele bestuursfunctie binnen een gilde/schutters vereniging een maal per week oppas van jongste kleinkind interieur verzorger van haar zieke broer interieur verzorger van een goede kennis periodieke honden uitlaat van de dochter in t verleden : bestuursvoorzitter van het zangkoor bestuur van balletgroep.


Jo Defesche uit Kerkrade

Aangemeld door Ria Defesche

Jo is elke woensdag bij KVC Oranje voor onderhoud, de bestellingen en het lijnen trekken. Hij is de tussenpersoon voor de gemeente en zaterdags is hij vrijwilliger bij de jeugd voor de siroop en de kleedlokalen schoonmaken. Verder staat hij nog achter de bar en ook op zondags is niets hem teveel: een belletje overdag of s avonds dan gaat hij weer! Daarnaast is Jo 10 jaar penningmeester geweest. Ook bij zaalvoetbalvereniging Fortuna 71 in Kerkrade was Jo 30 jaar penningmeester, en nu nog fluit hij iedere zaterdagavond in de zaal. En dat allemaal nog op die leeftijd, dan heeft hij heel hard een lintje verdiend!


Lily Wilhelmus uit Maastricht

Aangemeld door Mario Verhoeven

Lily is al sinds jaar en dag fulltime vrijwilligster in Maasveld. Zij helpt onze bewoners met een verstandelijke beperking op enthousiaste wijze aan een aangename dag. Sluit aan bij een breed scala aan activiteiten, Zij is steun en toeverlaat voor heel veel van onze bewoners voor wie ze door het vuur gaat. Zij dragen haar op handen! Uiteraard is zij ook een zeer gewaardeerde steun voor de collega's van de dagbesteding. Waar en wanneer het ook maar kan bied zij haar helpende hand!


Wiel Oehlen uit Tegelen

Aangemeld door C. Ooms

Wiel is al ruim 30 vrijwilliger bij de Doolhof en deze persoon is enorm verweven met het openluchttheater. Weet elke steen of schroef of plant te vinden en stuurt en groep vrijwilligers aan om de Doolhof er piek fijn uit te laten zien. Hij heeft ook dus al zeker 6x de Passie Spelen meegemaakt en ondersteund inde op en afbouw.


Arjan Meeuwissen uit Roermond

Aangemeld door Laure Goossens

Arjan is iemand die altijd voor iedereen klaar staat of dat zou privé, op het werk of bij het vrijwilligerswerk is. Hij werkt in het outlet in Roermond. Doet vrijwilligerswerk bij Tigers Roermond, DB4LL roermond en doet ook nog regelmatig iets voor Kembit Lions te Sittard. Is mantelzorger voor zowel zijn ouders als zijn vriendin en past ook nog regelmatig op zijn neefje en nichtje om zijn zus te ontzien. Nee stilzitten doet deze man niet aan. Altijd een glimlach op zijn gezicht en altijd iets voor iemand anders doen. Daarom verdient hij om ook eens in het zonnetje gezet te worden!


Annie Claessen uit Kessel

Aangemeld door Marjo Bruynen

Annie geeft dit jaar al 25 jaar leiding aan ons gastvrije VVV team in Kessel. Zou leuk zijn als we haar op deze manier kunnen verrassen.


Gerrit Hillen uit Herten

Aangemeld door Carola Scheffer

Gerrit Hillen verzorgt al sinds begin van corona Jukebox time met Gerrit, om iedereen een hart onder de riem te steken. Eerst via Facebook, en nu via Cloud. Dit doet hij ná het werk en heeft het nodige geld besteed voor de singeltje voor in jukebox. Ik zou hem zo graag eens in het zonnetje willen zetten. Staat altijd voor iedereen klaar terwijl hij ondertussen ook nog eens 2x geopereerd is. Zo organiseert hij ook ieder jaar het American cartreffen in Reuver. Mens van alle mensen dus!


Annemie Louman-Marckman uit Meijel

Aangemeld door Erwin van den Breuken

Annemie de kartrekker van Toneelvereniging C.O.M. (Culturele Ontspanning Meijel). In september 1988 lid geworden van toneelvereniging C.O.M. Meijel. (Daar is destijds nog over vergaderd aangezien ze niet uit Meijel kwam) In september 1989 is Annemie bestuurslid geworden en in november 1994 voorzitter van deze geweldige club tot 23 april 2014. Toen is Annemie benoemd tot erelid van de C.O.M. In juli 2017 is ze weer in het bestuur getreden in de rol van penningmeester. In 2011 is Annemie de grote kartrekker geweest van Musical "De Ontmoeting" In 2013 heeft ze de Cultuurprijs Peel en Maas gewonnen. Wij als vereniging hebben haar toen voorgedragen omdat Annemie de initiatiefneemster van de drijvende kracht was achter deze musical "De Ontmoeting" Deze werd 5x opgevoerd ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Gemeenschapshuis D'n Binger in Meijel. Aan deze musical werkten buiten de toneelclub tal van verenigingen, koren Harmonie Eendracht en dansgroep De Méélse Dürskes allen uit Meijel mee. Deze 1ste musical trok meer dan 1500 bezoekers. Mede door deze gebeurtenis ontving Annemie uit handen van de Burgemeester Wilma Delissen in het gemeentehuis de cultuurprijs 2013 . Heden is Annemie bij de decorploeg, en maakt ze hiervoor de tekening, regelt ze de kleding en rekwisieten en houdt een oogje in het zeil en nu op naar een dik verdiend Limburgs lintje van L1. Namens bestuur Toneelvereniging C.O.M. Meijel. Erwin van den Beuken, Voorzitter.


Raimond Vleeshouwers uit Limbricht

Aangemeld en gefotografeerd door Stefanie Vleeshouwers

Zet zich altijd in voor het schuttersleven. Al bijna 25 jaar lid van schutterij er Salvius Limbricht. Staat altijd klaar bij het schieten, maken en vullen van kogels, steun en buksmeester bij het OLS. Daarnaast nog een bedrijf runnen waar zijn hart bij de elektro en brandmeldbeveiliging ligt.


Sandra van de Ven uit Schin op Geul

Aangemeld door Janine Huntjens

Club 77 organiseert al jaren leuke activiteiten voor de kinderen van Schin op Geul. In het weekend van 30 april viert de club zelfs het inhaalfeest van het 50-jarig bestaan. Hoe belangrijk de Club is blijkt wel sinds de basisschool uit het dorp is verdwenen. Het vormt de lijm tussen de kinderen, die nu naar allerlei verschillende scholen gaan of nieuw in het dorp komen. En daar zetten Sandra en de andere bestuursleden zich onvermoeibaar lijkt wel voor in met superleuke activiteiten! Dit lintje is dik verdiend!


Aldje Hendrikx uit Nederweert

Aangemeld en gefotografeerd door Dennis Hendrikx

Omdat ze zeer betrokken is bij de plaatselijke gemeenschap. Ze steekt als vrijwilliger graag de handen uit de mouwen, speelt al ruim 25 jaar toneel bij De Krottenpoffers, heeft jarenlang gewerkt op de gemeente Nederweert en kan dat soms nog moeilijk loslaten. En last but not least treedt ze regelmatig op als Beppie Kraft look-a-like.


Deze Limburgers ontvingen eerder een Limburgs Lintje

Limburgse Lintjes in 2017

Limburgse Lintjes in 2018

Limburgse Lintjes in 2019

Limburgse Lintjes in 2020

Limburgse Lintjes in 2021

Volg en deel L1 op social media

Volg L1 op onderstaande kanalen en deel jouw moment met #LiefdevoorLimburg.

L1mburg Centraal: OM eist jaar cel in nieuwe misbruikzaak huisarts Brunssum

L1mburg Centraal: OM eist jaar cel in nieuwe misbruikzaak huisarts Brunssum

Pleidooi voor enkelband bij korte celstraf

Pleidooi voor enkelband bij korte celstraf

Femke Gort naar WK gravel

Femke Gort naar WK gravel

OM eist jaar cel in nieuwe misbruikzaak huisarts Brunssum

OM eist jaar cel in nieuwe misbruikzaak huisarts Brunssum

Angst bij Limburgse schapenhouders om blauwtongvirus

Angst bij Limburgse schapenhouders om blauwtongvirus

Waterschap oefent met nieuwe mobiele waterkeringen

Waterschap oefent met nieuwe mobiele waterkeringen

Programma's