Deze Limburgers ontvangen ons Limburgs Lintje...

Deze Limburgers ontvangen ons Limburgs Lintje...

Genomineerd vol mooie verhalen door jullie.

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom?

Vlak voor Koningsdag is de traditionele lintjesregen, maar onze koning heeft er lang niet genoeg! En dus deelt L1 Limburgse Lintjes uit.

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

De Limburgers die ons Limburgs Lintje ontvangen

We verrasten de eerste Limburgers met onze lintjes live op L1 Radio!

Paul Koolen
Omdat hij ondanks zijn spierziekte vrolijk blijft, inspireert hij andere mensen. Hij staat positief in het leven ondanks dat hij het laatste jaar flink achteruit gegaan is. Iedere donderdag gaat hij naar de Huiskamer Daalhof, levert eenvoudige receptjes aan en helpt mee om het te bereiden. Helaas is de keuken daar niet aangepast voor rolstoelgebruikers. Gewoon omdat het een vrolijke, positieve man is! (Annemie Koolen)

Paul Koolen
Paul Koolen

Bertien Cremers
Mijn oma van 85 jaar is al jaren vrijwilliger bij de wandelvereniging te Vilt. Al 25 jaar helpt ze de wandelaars aan broodjes, salades, soep en koffie tijdens de wandel4daagse. Daarnaast is ze ook bij andere wandelevenementen van deze verenging te vinden, zoals vandaag bij de bloesem 2 daagse. Oma staat dan tegen zes uur op om de hele dag de wandelaars van lekkers te voorzien. Voor oma zou het prachtig zijn op deze manier waardering voor haar inzet te mogen ontvangen. (Linda Kempener)

Bertien Cremers
Bertien Cremers
|

Linda Adriaans
Deze persoon organiseert verjaardagsfeestjes voor kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen. Organiseert etentjes voor minderbedeelde. En feest voor gehandicapten. Deze persoon heeft een hart van goud. (Samuel Hodds)

Linda Adriaans
Linda Adriaans
|

Annie Schreuders-Derks
Annie, gebaore in 1943 es möldersdochtervan de Volmeule in Zöstere, haet häör laeveslange interesse in de Limburgse volkscultuur geconcretiseerd in häörvolkskundig bureau “NostalNu” (heimwieë nao vreuger mit ein eigetieds kleuërke). De door häör bieeingebrachdecollectie geuf ein good beeld van ’t laeve van de Limburgse vrouw in al zien facette in de lètste óngerhawve ieëw.Vanaaf 1988 woor ze mitwirker van ’t Limburgs Volkskundig Centrum in Lömmerich (Limbricht). In 1994 begoos zie mitein eige volkskundig bureau en museum in häör woonhoes in Zöstere. In 2003 wórt det verplaats nao ein nuje rumerlocatie in Ech. Dao wórt in 2007 ‘t “Museum van de Vrouw” opgerich. Dao is Annie es conservator aan verbónjegebleve tot häör pensionering 01-01-2011. Daonao haet zie häör bureau, weer opgepak en trèk zie mit häör verhaoledoor de ganse provincie. Es emes in Limburg dit lintje verdeend, is Annie ‘t. Want d’r is nemes in de ganseprovincie dae de Limburgse cultuur zoa op de kaart haet gezat. (Bjorn Hoex)

Annie Schreuders-Derks
Annie Schreuders-Derks
|

Alex Fijten
Wat doet Alex: Alex is al 20 jaar lid van de Roermondse Reddingsbrigade, Alex is voor mij al 16 jaar mantelzorger, Alex heeft een eigen stichting die dit jaar al 9 jaar bestaat, heeft twee aed's paraat staan en staat 24/7 klaar voor anderen. Heeft 18 reanimaties op zijn naam. Alex is actief voor Airwish. Hier vliegt hij mee met helikopters met ernstige zieke kinderen en kinderen met een handicap om die een onvergetelijk moment te bezorgen. En nog veel veel meer... (Harry Fijten)

Alex Fijten
Alex Fijten
|

Frans Saes
Frans heeft al vele grote marathons (waaronder Londen, Tokyo, Berlijn) gerend voor het goede doel KIKA. En hiermee al meer dan €40.000 opgehaald. Helaas is onze oudste dochter overleden aan kanker, vandaar dat ik dit een geweldige prestatie vind. (Karin Suntjens)

Frans Saes
Frans Saes
|

Annet Schattenkerk
Annet zet zich al jaren in als vrijwilligster bij de Beerendonck om de bewoners met dementie bezig te houden. Tennis met vliegenmepper en ballon en deze mensen hebben weer de ochtend van hun leven. Ook zet Annet zich in voor de oudere buurtbewoners die hulp nodig hebben na operatie of als ze ziek zijn. Ze staat echt altijd voor iedereen klaar je hoeft er maar te bellen en ze komt. (Felicia Ruisch)

Annet Schattenkerk
Annet Schattenkerk
|

Nog veel meer Limburgers die ons Limburgs Lintje verdienen...

Onderstaande personen zitten ook vol Liefde voor L1mburg. Wat een mooie verhalen! We redden het helaas niet om bij iedereen langs te gaan dus het komt via de post jouw kant op! En ze worden uitgereikt door de persoon die jou in het zonnetje wilt zetten.

Thieu van Horne
Intensieve mantelzorger voor zijn vrouw. Op vele kinderen van familie, vrienden en buren gepast met zijn vrouw. Actief lid en bestuurder van meerdere verenigingen geweest. En daarnaast (en nog steeds op 75-jarige leeftijd!) vele mensen van dienst met hulp bij verbouwingen, klussen en technische problemen in familie, buurt, kennissen en vrienden. Tenslotte vaste oppas van hond Max. (Marieke Klaassen)

Marian Van Kan
Vanaf mijn 8e jaar zijn we altijd alleen geweest tot dat mam een nieuwe vriend leerde kennen. Helaas werd deze man na 1,5j noodlottig geamputeerd. Het leven staat al 4j op de kop. Mam Marian is zelf ook afgekeurd en heeft een zeer slechte gezondheid. Ondanks dit verzorgt ze al jaren met veel liefde mijn gehandicapte stiefvader. Dit is zeer intensief. Hiervoor mag ze gewaardeerd worden. Ze staat er altijd alleen voor en ondanks haar eigen verdriet en pijn doet ze het toch maar. Diep respect. (Davy Van Kan)

Mini van den Beuken
Mini zet zich al meer dan 30 jaar in voor de dansgarde in Maasbree. Ze is heel bescheiden maar verzet zoveel werk achter de schermen. Dat is op zich al een lintje waard, maar er is meer... Afgelopen jaar heeft ze een jubileumdans georganiseerd vanwege het 4x11 jarig bestaan. Hiervoor zijn alle leden uit al die jaren benaderd en is het haar gelukt om 4 groepen van ca 10 personen (jong en oud) bij elkaar te krijgen en met hun 10 dansen (die in die jaren zijn uitgevoerd) in te studeren (iedere dans 1 minuut in een vloeiend geheel achter elkaar) die op de zittingen het hoogtepunt van de avond waren. Dat betekende muziek uitzoeken, filmpjes en foto's van vroeger terugkijken, trainingsavonden organiseren en leiden, kleding voor al deze dansen uitzoeken en verstellen (ongelooflijk veel werk), en noem maar op. Ze heeft hier zoveel tijd ingestoken en dat allemaal vrijwillig. Diep respect voor haar. (Liset Janssen)

Annie Bovens
Ondanks haar leeftijd (78) staat ze elke dag klaar voor de andere oudere mensen in de straat. Een praatje, een luisterend oor, de straat vegen, het bijhouden van de tuintjes in de straat bij de oudere buurtjes die minder goed ter been zijn. Kookt en is de helpende hand in het huishouden van haar 2 zonen en hun gezin. Het uitlaten van de hondjes van haar jongste zoon is elke dag een vast rondje, samen met haar eigen hondje. Zon, Regen, Sneeuw of Wind kunnen haar niet de baas. Ja, zelfs het poetsen van de zilveren bekers en medailles van de plaatselijke schutterij doet ze elk jaar weer. Een vereniging waar ze ook de helpende handjes is bij terugkerende evenementen zoals Koningsvogelschieten. (Monique Smeets)

Nico Vandewall
Deze persoon speelt al meer dan 40 jaar een grote rol bij kindervakantiewerk Meerssen. Doet en heeft heel veel gedaan en betekend voor de Meerssense jeugd. Allemaal vrijwilligerswerk zeker voor de jeugd in Meerssen en kan het nog steeds niet loslaten. Hij verdient het om in het zonnetje gezet te worden op deze wel heel speciale manier. (Maurice Habets)

Ingrid Tax
Omdat Ingrid altijd voor alles en iedereen klaar staat. Ze is bij bijna alle activiteiten van school en de sportverenigingen aanwezig als vrijwilliger. Wat zouden we zonder haar moeten? (Ria van der Pijl)

Martien Peters
Martien is al zijn hele leven de drijvende kracht bij harmonie Euterpe Venray. Geheel belangeloos zet hij zich in op alle fronten, het archief, partijen kopiëren, meehelpen met oud papier ophalen, meespelen met de jeugdharmonie op zijn 60e gewoon ter ondersteuning,een muzikant in hart en nieren... dat verdient een lintje! (Marga Klaassen)

Frans Saes
Frans heeft al vele grote marathons (waaronder Londen, Tokyo, Berlijn) gerend voor het goede doel KIKA. En hiermee al meer dan €40.000 opgehaald. Helaas is onze oudste dochter overleden aan kanker, vandaar dat ik dit een geweldige prestatie vind. (Karin Suntjens)

Anny Theelen van Heugten
Mijn moeder wordt 85 jaar in oktober. Maar ze is nog altijd aktief in de maatschappij. Naast oppas oma voor onze kinderen is ze al 40 bij het Rode Kruis, als vrijwilligster bij de Welfare. Daarnaast danst ze iedere vrijdag met ouderen in de Beerendonk in Venlo. Vrienden, buren of familie hoeven maar te bellen voor hulp en ze staan binnen enkele minuten nog voor hun deur. En dat op haar leeftijd. Ik ben dan ook bijzonder trots en hoop dat os mam dit limbugs lintje mag ontvangen. (Helen van Eijndt)

Kees Bardoul
Mijn vader is meer dan 50 jaar actief lid geweest van voetbalvereniging Bekkerveld. Hij heeft in die lange periode veel voor de vereniging gedaan. Toen hij op een training 5 ribben heeft gekneusd is hij moeten stoppen met voetballen. Tot mijn grote spijt is hij nooit gehuldigd. Daarnaast is hij op veel andere manieren actief voor de Limburgse samenleving: o.a. als jarenlang actief lid van het Eregilde van schutterij Sint Sebastianus en van Tennisvereniging Voerendaal. Ook bezorgt hij maaltijden namens Tafeltje-dek-je. Kortom een Limburger in hart en nieren, die al een jaar of 60 enthousiast zijn bijdrage levert aan de Limburgse samenleving. (Peter Bardoul)

Linda Adriaans
Deze persoon organiseert verjaardags feestjes voor kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen. Organiseert etentjes voor minderbedeelde. En feest voor gehandicapten. Deze persoon heeft een hart van goud. (Samuel Hodds)

Mevrouw van Schoote - Sonnemans
Mijn moeder is 81 jaar en gaat nog steeds minimaal 2x per week de "bejaarden" helpen en het reguliere personeel ondersteunen als vrijwilligster bij het zorgcentrum in Herten. Daarnaast heeft ze tot 2016 meer dan 25 jaar iedere week gewerkt als vrijwilligster bij het Indië-monument te Roermond. Zelfs afgelopen jaar heeft ze hier wederom een paar keer uitgeholpen, omdat de andere vrijwilligsters ziek waren of niet konden.Als moeder en oma staat ze ook nog steeds gereed om bij te springen of op te passen bij haar kleinkinderen en/of achterkleinkinderen. Ik zeg: dik verdient. (Roger van Schoote)

Sjaak Hijl
Omdat Sjaak altijd voor anderen klaar staat al jaren lang. Hij is al 7 jaar vrijwilliger bij Voedselbank Venlo waar hij het hele transport gebeuren regelt en als er geflyerd moet worden voor nieuwe levensmiddelen is het Sjaak die alles regelt om mensen ervoor te krijgen en bij de supermarkten is het ook weer Sjaak die de afspraken maakt. Ook is hij diegene die zorgt dat de vrachtwagen in orde en volgetankt is. Zijn er arme of oude mensen die problemen hebben met het invullen van papieren of belasting papieren is het ook Sjaak die dat belangeloos doet. Voorheen was hij vrijwilliger bij de Erkenkamp en hij is 30 jaar bestuurslid geweest van vv Vos. Het is nooit misschien, het is ja of nee en met volle overgave.(Nellie Hijl)

Emile van den Elshout
Hij is een militair in hart en nieren. Moet zijn gezin, twee dochters, kleinzoon en kleindochter heel vaak missen. Op missies van Irak tot Afghanistan en afgelopen jaar Afrika. Hij zet zich al jaren in voor de Limburgse veteranen en organiseert ook mee aan de Limburgse veteranendag. Veel herdenkingen en altijd een hart voor de oudere veteranen. Dat verdient toch echt een lintje. (Eline van den Elshout)

Jan Beckers
Jan is een van de meest bevlogen vrijwilligers van de Stichting Ons Fort. Hij is altijd aanwezig wanneer we hem nodig hebben, doet gewoon wat er van hem gevraagd wordt en veel meer. Niets is hem teveel, rondleidingen geven aan kinderen of volwassenen. Hij doet het beide met evenveel plezier. Maar ook klussen en schoonhouden van het infocentrum, gasten ontvangen en gewoon uitleg geven over wie we zijn en wat we doen. Jan doet het allemaal en daarbij maakt het hem niet uit of het ochtend, middag of avond is... (Corina Brouwers)

Lou Cloodt
Mijn vader zet zich altijd belangeloos in voor anderen. Hij doet al jaren vrijwilligerswerk als machinist bij de zlsm. Heeft zijn leven lang als brandweerman gewerkt. Nu is hij lid van het bestuur van het koninklijk mannenkoor Sint Pancratius waar hij ook in zingt. En daarnaast staat hij altijd klaar om te helpen bij het verbouwen van mijn huis en klaarmaken van de tuin. Een supervader! (Serena Cloodt)

Bertien Cremers
Mijn oma van 85 jaar is al jaren vrijwilliger bij de wandelvereniging te Vilt. Al 25 jaar helpt ze de wandelaars aan broodjes, salades, soep en koffie tijdens de wandel4daagse. Daarnaast is ze ook bij andere wandelevenementen van deze verenging te vinden, zoals vandaag bij de bloesem 2 daagse. Oma staat dan tegen zes uur op om de gehele dag de wandelaars van lekkers te verzorgen. Voor oma zou het prachtig zijn op deze manier waardering voor haar inzet te mogen ontvangen. (Linda Kempener)

Alex Fijten
Wat doet Alex: Alex is al 20 jaar lid van de Roermondse Reddingsbrigade, Alex is voor mij al 16 jaar mantelzorger, Alex heeft een eigen stichting die dit jaar al 9 jaar bestaat, heeft twee aed paraat staan en staat 24/7 klaar voor anderen. Heeft 18 reanimaties op zijn naam. Alex is actief voor Airwish. Hier vliegt hij mee met helikopters met ernstige zieke kinderen en kinderen met een handicap om die een onvergetelijk moment te bezorgen. En nog veel veel meer... (Harry Fijten)

Jo Bruijnen
Mijn vader (66) heeft twee jaar geleden zijn leven ongelofelijk knap opgepakt na het onverwachte overlijden van mijn moeder. Hij past bijna elke dag op twee of meer van de acht kleinkinderen, staat altijd voor iedereen klaar binnen de familie en de harmonie Fortissimo waar we allemaal lid van zijn en heeft alle tradities die mijn moeder kende, zoals de feestdagen of knutselmomenten met de kleinkinderen op zijn eigen wijze overgenomen en voortgezet. Mijn drie zussen en ik doen nooit vergeefs een beroep op hem en zijn ontzettend trots op onze pap. Daarom verdient hij een Limburgs lintje. (Joyce Tabbers-Bruijnen)

Leny Berghof
Leny is de beste mantelzorgster, zij staat altijd voor mij klaar en helpt zo goed als het kan. (Helga Zeegers)

Hub Peters
Hub is momenteel zeer ernstig ziek. Een echte ouderwetse dorpsmens. Stoer,degelijk en oprecht. Meer dan 4x 11 jaar ceremoniemeester carnavalsvereniging de graasborgers Susteren. Hart en ziel heeft hij gegeven voor deze vereniging. Voor het bouwen van wagens, raad en hulp bij Hub kan men altijd terecht. Niets is hem teveel als het om zijn raad van elf ging. Hij verdient als echte Limburgse jong dit lintje. (Konickx)

Annet Schattenkerk
Annet zet zich al jaren in als vrijwilligster bij de Beerendonck om de bewoners met dementie bezig te houden tennis met vliegenmepper en ballon en deze mensen hebben weer de ochtend van hun leven ook zet Annet zich in voor de oudere buurtbewoners die hulp nodig hebben na operatie of als ze ziek zijn. Ze staat echt altijd voor iedereen klaar je hoeft er maar te bellen en ze komt. (Felicia Ruisch)

Ad Wijnands
Onze vader, Ad Wijnands, ex profwielrenner, is al ziek sinds november 2016. Zijn werk en passie: jeugd trainen met wielrennen en fietslessen geven op scholen aan kinderen is helaas verleden tijd. Ad verdient een lintje voor zijn inzet wat hij heeft verricht voor de jeugd maar ook tevens voor zijn moraal aangezien hij het lichamelijk en mentaal heel zwaar heeft door zijn chronische pijn en zijn leven erg beperkt is geworden. (Sven, Lars en Nadine Wijnands)

Annie Schreuders-Derk
Annie, gebaore in 1943 es möldersdochter van de Volmeule in Zöstere, haet häör laeveslange interesse in de Limburgse volkscultuur geconcretiseerd in häör volkskundig bureau “NostalNu” (heimwieë nao vreuger mit ein eigetieds kleuërke). De door häör bieeingebrachde collectie geuf ein good beeld van ’t laeve van de Limburgse vrouw in al zien facette in de lètste óngerhawve ieëw. Vanaaf 1988 woor ze mitwirker van ’t Limburgs Volkskundig Centrum in Lömmerich (Limbricht). In 1994 begoos zie mit ein eige volkskundig bureau en museum in häör woonhoes in Zöstere. In 2003 wórt det verplaats nao ein nuje rumer locatie in Ech. Dao wórt in 2007 ‘t “Museum van de Vrouw” opgerich. Dao is Annie es conservator aan verbónje gebleve tot häör pensionering 01-01-2011. Daonao haet zie häör bureau, weer opgepak en trèk zie mit häör verhaole door de ganse provincie. Es emes in Limburg dit lintje verdeend, is Annie ‘t. Want d’r is nemes in de ganse provincie dae de Limburgse cultuur zoa op de kaart haet gezat. (Bjorn Hoex)

Paul van der Heijden
Hij houdt al 50 jaar (in aug) een monument (kapelletje) schoon en doet dat met liefde. Hij verdient dit! (G. de Bruin)

Har Helten
Har zou dit lintje zeker verdienen. Ruim 10 jaar de kartrekker van Kiwanis Brs, Fundraising&Spending. En ook zeer actief voor het optocht commissie Sittard/Kolleberg! (Wim Buck)

Paul Franssen
Natuurlijk! Voor alles wat hij doet bij Paradijsvogels om ons mooie Limburg te promoten en behouden. Zijn vriendelijkheid, gastvrijheid en eeuwige optimisme. Overal mogelijkheden in zien. (Anja Nijssen)

Eugene Luijten
Natuurlijk omdat hij al meer dan 30 jaar voorzitter is van Symfonieorkest Avanti in Maastricht. Een orkest dat al meer dan 100 jaar bestaat en hij er mede voor zorgt dat de Limburgse Muzikale Cultuur in stand wordt gehouden. Hij doet dit geheel belangeloos en heeft daarvoor nog nooit erkenning gekregen. Dus vind ik dat hij wel een lintje verdiend heeft. (Jacqueline Hogenhuis)

Riet Troquet
Haar hele leven al voor iedereen aan het zorgen en al 12 jaar 24 uur per dag mantelzorger van mijn vader. (Lilian-Leon Alberigs)

Chantal Donners
Chantal verdient een lintje omdat ze samen met Marleen Mols mensen helpt die het minder hebben. Leuke ochtenden organiseert bij Miriam en Hellen Aldenhoven van het Boeketje op Bekkerveld. Ze verdient er echt een, want Chantal doet alles om mensen blij te maken. Deze vrouw cijfert zichzelf helemaal weg alleen maar om andere mensen te helpen. (Chantal Tristan Plum, Hellen Aldenhoven en Wim van Sint Feyth)

Tania Ekkerink-van Brandenburg
Tania doet vrijwilligerswerk bij stichting Ginn. Wat ze doet voor die stichting is geweldig. (Anja Ekkerink)

Oma van Margriet
Mijn oma wordt op 26 April 100 jaar. En altijd voor iedereen klaar heeft gestaan en dat nog steeds doet. (Margriet Maessen-Peters)

Marian Schulpen
40 jaor toneel in Euverhaove verdeint zeker ein lintje. (Peter Backhaus)

Anneke van Mourik
84 jaar, 3x per week vrijwilliger bij ‘de oudjes’, zoals ze zelf zegt. Regelmatig zijn ze jonger dan zijzelf.. (Han van Mourik)

Marjo Kruts
Mijn vrouw Marjo, al meer dan 40 jaar lid van Koninklijke Harmonie de Berggalm uit Klimmen, ondanks dat we inmiddels bijna 17 jaar weg zijn uit Limburg blijft ze haar vereniging trouw en gaat ze iedere vrijdag vanuit het Gelderse Appeltern naar de repetitie en is ze bij ieder concert en de grote bronk aanwezig. Dat is echt iets om trots op te zijn en verdient naar mijn mening een Limburgs lintje.(Peter Kruts)

Koos van Moerkerk
Koos organiseert dit jaar voor de negende keer een toertocht naar Kerkrade (en terug) om aandacht te vragen voor het belang van orgaandonatie ... #Dutch Transplant Cycling Team. (André van Empel)

Marion Van Zon
Marion organiseert heel veel voor een vergeten groep van Vroenhof Bleijerheide. Zij is het meer dan waard. (Hilde Fuchs)

Mariet Dekker
Mariet zorgt iedere dag voor mijn vader die door een handicap hulp nodig heeft met verzorging. Mariet denkt altijd eerst aan andere nooit aan zichzelf en wil nooit in de spotlights staan. Ze vindt alles wat ze doet heel normaal terwijl zij eigenlijk het werk van een verpleegster doet. Ik zou het super vinden als zij hier voor in aanmerking komt. (Monique Dekker)

Jo en Richard Defesche
40 Jaar al in de weer voor de jeugd in Kerkrade. Geheel vrijwillig bij voetbalclub KVC-Kerkrade-West. (Lilly Defesche)

Vader van Myriam
Mijn vader, omdat hij al zo lang steun en toeverlaat en chauffeur is voor de hele familie. Of het nu gaat om kinderen of kleinkinderen, (schoon)broers, schoonzussen: iedereen kan een beroep op hem doen. En dat is nooit tevergeefs. (Myriam Voorter)

Jose Pasmans
Ik vind dat Jose Pasmans dit lintje verdient voor alles wat ze doet voor de bewoners van Hoever Residentie in Spaubeek. Op haar leeftijd zich nog zo inzetten voor de andere ouderen, ze is een kanjer! (Jolanda Moes-Leblanc)

Carla Meertens
Ze staat voor iedereen klaar. Als er iets te doen is bij de schutterij of buurtvereniging zal ze altijd paraat staan als bestuurslid. Ook jaren lang de helpende hand van het gemeenschapshuis geweest. Carla verdient het om in het zonnetje gezet te worden. (Mathilda Cordeweners)

Moeder van Anita
Ik wil mijn moeder nomineren, omdat ze sinds kerstmis haar kleindochter in huis heeft genomen door omstandigheden en voor haar gezorgd heeft maar ook omdat ze voor haar 4 kinderen paraat staat als we haar nodig hebben. (Anita Bleus-Seuren)

Fred Waegemans
Dit lintje gun ik hem als goede collega. Tevens zet Fred zich in als vrijwilliger voor goede doelen. En zet zich in om zijn woonplaats Neer te vertegenwoordigen. En wie goed oplet ziet ook vaak de weerfoto's op L1. (Louis Hodiamont)

Lies Rongen-Knechten
Inmiddels bijna 87 jaar. Heeft in "het verleden" 40 jaar gecollecteerd voor "het gehandicapte kiend". Krijgt ze hopelijk nou WEL een kans op een lintje... dat heeft (en had ze destijds al) vond ik dik verdiend. (Wilma Vervoort-Rongen en Kristel van Sundert-Vervoort)

Miranda HM
Ik zou graag mijn dochter Miranda HM nomineren omdat ze heel veel dingen voor haar oma doet. Welke kleindochter doet dat. (Marlie Meuleners-Meisen)

Jack Callemeijn
Omdat hij heel veel voor de arme mensen doet. Hij zorgt voor voedselpakketten en noem maar op. (Gerda Eden)

Frank Nijssen
Hij is er voor mij geweest en nu nog in een moeilijke zieke periode die ik heb gehad. (Wendy van Geel)

Ouders van Tanja
Mijn vader Gerard en moeder Mia van Dijk, omdat ze zich al 26 jaar inzetten voor mensen met een beperking en nu mijn vader in een verzorgingshuis zit doet hij het toch nog maar met veel plezier. (Tanja Kerkhoffs)

Hennie Bergs
Is midden in de 70 en poetst nog steeds belangenloos de kerk aldaar. Iets wat ze al heel veel jaren doet. (Wil Nijskens)

Patty van den Bosch, Hennie Edmay Wevers, Frank Selder, Tom Korten en Lotte Halmans-Lucas
Welke zich al jaren, sommigen al meer dan 20 jaar zich inzetten voor de gehandicapte-sport, specifiek G-korfbal. (Peter Maassen)

Martje Geurts
Ze heeft heel hard gevochten voor de speeltuin in verval nieuw leven in te blazen. Martje organiseert het samen met een groep lieve vrijwilligers het is een fantastisch speelparadijs voor alle kinderen geworden. Zelf is ze niet in orde maar haar inzet is tomeloos. (Jeannie Ter Heide Brugmans)

Henny Limpens
Hennie doet vrijwilligerswerk zoals organisatie sint en piet en de fietsexamens op scholen. Half Urmond gaat er naar haar bijles en veel autistische kinderen begeleid ze. Niks is haar te veel; je kunt haar 24/7 bellen, want ze staat voor iedereen klaar en is meer oma voor de kinderen als hun eigen oma's. (Brigitte Salden)

Martha Gooijen
Martha is bijna 71 en staat altijd voor iedereen klaar. Zo blijft ze trouw aan haar poetsadresjes, past op huis en haard bij vakantied, zet zich actief in voor de voedselbank en minderbedeelden, zorgt voor een zieke buur als die niemand hebben om bijv ogen te druppelen. Ze heeft jaren mijn schoonouders wekelijks bezocht in de Koepelhof waar ze dan ook meteen de handen uit de mouwen stak. Kortom een gouden vrouw. (Ellen Beckers - de Graaf)

Ton van Summeren-Poels
Ze fietst wekelijks met een mevrouw van 90-plus, op de duo-fiets door de omgeving. Mevrouw is zeer slechtziend en telt de dagen af dat ze lekker woensdag mag gaan fietsen samen met Ton. Ton is vrijwilliger bij de wensambulance Limburg. Geeft presentaties hierover om de wensambulance te promoten. Met Koningsdag samen met dorpsgenootje sponserloop georganiseerd hiervoor. Bezorgd menigeen een fantastische dag met de ritjes bij de wensambulance. Ze is vrijwiliger bij de kerk om samen de kindernevendiensten te organiseren. Onlangs is haar kleindochter ernstig ziek geworden. Hiervoor staat ze uiteraard ook altijd klaar. (Edwin & Kim)

Mia Meijssen
Mia bezoekt al meer dan 20 jaar de buurjongen in het verzorgingshuis Rust in Roy. Iedere dag gaat ze er naar toe en maakt koffie, een praatje en gezelschap houden. Ze heeft op die 20 jaar bijna nooit verstek laten gaan. Alleen toen ze na een operatie niet kon gaan. Dat vond ze verschrikkelijk. Ook meer als 30 jaar ziekenbezoek van de parochie gedaan. Waar vind je nog zo iemand die daar haar tijd en energie in steekt. (Gerda Muijsers)

Annette Deckers-Aerdts
Omdat ze altijd klaar staat voor iedereen. Heeft jaren voor haar moeder gezorgd en voor haar invalide broer. Daarnaast kun je haar altijd vragen voor hulp, wat ook velen doen. Ze is al meer dan 12 jaar een oppasoma die niet alleen oppast maar ze ook naar en van school haalt ed, van en naar sportavonden. Ze heeft een luisterend oor voor iedereen en is zeer geliefd. Ik heb het geluk dat ik de liefste mama van de wereld hebben maar vele met mij hebben het geluk dat ze er voor ze is. (Angela Peters)

Tamara Westheim
Om zich met de stichting een klein gebaar kosteloos in te zetten voor de zwakkeren in groot Venlo. Moeders en kinderen helpen aan gebruikte kleding en huisraad. Verrassingspakketten rondom sint en kerst en verjaardagen. Ze zijn bezig om de armen tijdens de zomervakantie een aanbod te doen van uitstapjes etc. (Sjeng Westheim)

Anton en Myriam Vegers
Zij als vrijwilligers waren al acht jaar bezig met diverse soorten van hulpverlening in velerlei vormen: Maandenlange begeleiding van een ernstige zieke en het ondersteunen van het gezin, regelen van de begrafenis en het vervullen op eigen kosten van een laatste wens; Organiseren van een benefiet voor een terminaal ziek kind; Personen ondersteund bij het aanvragen van uitkeringen, het meegaan naar gesprekken bij instanties (voor mensen die dat niet alleen konden) en het regelen van diverse zaken; Enige jaren geleden zijn ze gestart (op kleine schaal) met het uitdelen van voedsel- c.q. kerstpakketten in de regio Zuid-Limburg en dat werd ieder jaar meer. Uiteindelijk bleek dat er veel meer ellende achter een voordeur is, dan we denken. Zij kwamen tot de conclusie dat de armoedeproblematiek in Zuid-Limburg alleen maar toeneemt en dat door aanscherping van wettelijke regels steeds meer ouderen, zieken en gehandicapten buiten de boot vallen, vereenzamen en verstoken blijven van hulp die zij zo dringend nodig hebben. Hulp bieden aan een ander zien zij als normaal, dat is de manier waarop het hoort te zijn en voor velen is dit een lichtpuntje in de duisternis. (Els Reinders)

Coen Thevissen
Omdat hij altijd voor iedereen klaarstaat Om te gidsen in de omgeving van Roerdalen. Voor een lezing te geven voor ouderen een (Paredis) of een andere vereniging Daarnaast ieder jaar Rond 6 december de JOC, jong Nederland (Herkenbosch) helpen, 15 jaar als hulp piet en nu al 30 jaar als hulp sint, niet een keer maar drie weken lang per jaar. Bij het museum van de vrouw in echt ook groepen begeleiden. En dit doet hij allemaal belangeloos. (Marjo Thevissen)

Moeder van Tiny
Ze zet zich al 25 jaar in als vrijwilliger bij de dagopvang voor dementerende ouderen. Heeft veel voor de zonnebloem gedaan bij de vakantie weken. Handwerken gedaan met ouderen. (Tiny Creemers)

Hub Muller
Hub is bijna 25 jaar lid bij toneelvereniging Excelsior. Ondanks zijn leeftijd (77) is hij bijna dagelijks betrokken bij het reilen en zeilen van deze Kerkraadse vereniging in het eigen theater De Buun. (Piet Tans)

Jack Theunissen
Als consul van de KNWU rijdt hij stad en land af om te enthousiasmeren, adviseren, te ondersteunen en het wielrennen (Limburgse) te promoten. Zijn spaarzame vrije tijd wordt opgeslokt door het wielrennen. Ook is hij één van de harde werkers op de wielerbaan Geleen. (Hella Szymczak)

Foto's

Stuur ons vooral ook foto's van de vele uitreikingen. Zo werden er vorig jaar ontzettend leuke momenten georganiseerd. En daar hebben wij enkele foto's van!

Bekijk hier alle Limburgse Lintjes van 2017

Hier kon je nomineren op L1 Facebook

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

L1mburg Centraal - 15 oktober 2021

L1mburg Centraal - 15 oktober 2021

L1mburg Centraal: afhandeling van mijnschade blijft zorgenkind

L1mburg Centraal: afhandeling van mijnschade blijft zorgenkind

L1mburg Centraal: expositie over Limburg en arbeidsmigranten

L1mburg Centraal: expositie over Limburg en arbeidsmigranten

L1mburg Centraal: Fortuna gaat voor winst op Cambuur

L1mburg Centraal: Fortuna gaat voor winst op Cambuur

L1mburg Centraal: trainingscentrum triatleten in Sittard in opspraak geraakt

L1mburg Centraal: trainingscentrum triatleten in Sittard in opspraak geraakt

L1mburg Centraal: veroordeelde moordenaar gehoord over zaak Nicky

L1mburg Centraal: veroordeelde moordenaar gehoord over zaak Nicky

Logo 1Limburg

Celstraffen geëist tegen Rotterdamse drugscriminelen

Celstraffen geëist tegen Rotterdamse drugscriminelen

'Voor goeie clannies moet je rondjes bij de grens rijden', rapte de Rotterdamse artiest Hef in 2016. Zijn woorden bleken in de jaren daarna actueler dan ooit. Zes Rotterdammers stonden donderdag en vrijdag voor de rechter voor drugs dealen in de Limburgse…

Programma's