Deze Limburgers ontvangen ons Limburgs Lintje...

Deze Limburgers ontvangen ons Limburgs Lintje...

Genomineerd vol mooie verhalen door jullie.

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom?

Vlak voor Koningsdag is de traditionele lintjesregen, maar onze koning heeft er lang niet genoeg ! En dus deelt L1 Limburgse Lintjes uit.

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

De Limburgers die ons Limburgs Lintje ontvangen

We verrassen de eerste Limburgers met onze lintjes live op L1 Radio!

Annelies Grapendaal
Verdient een lintje omdat ze al jaren een maatje is van mensen die in een zorginstelling zitten. Iedere week komt ze trouw naar mijn moeder en verwend haar en gaat met haar erop uit. Dit doet zij allemaal vrijwillig. Het zou mooi zijn om haar daar een lintje voor te geven. (Rafia Birjmohun-Kastermans)

Annelies Grapendaal
Annelies Grapendaal
|

Roland Lentzen
Graag nomineer ik Roland Lentzen voor een lintje! Altijd heeft hij zich ingezet voor de maatschappij, de medemens, de politiek, kinderen, wil je hulp dan staat hij voor je klaar! Helaas heeft hij een jaar geleden een zware hersenbloeding gehad, maar hij is een doorzetter een vechter! En na een lange revalidatie is hij op de goede weg! Beetje bij beetje stapje voor stapje gaat het de goede kant uit en weer is hij niet te stoppen! Hij is een topper en zou een lintje echt verdienen. (Chantal Donners)

Roland Lentzen
Roland Lentzen
|

Helene Timmers
Ik vind dat Helene Timmers een lintje verdiend! Zij is zo enorm bedreven en gedreven bij de supporters club OCI-LIONS. Zij zorgt dat de supporters elke wedstrijd worden bediend op hun wensen. Is eerlijk, spontaan, optimistisch en zeer betrokken met en bij de handballerij. Zij is echt een super goede vrouw en het visitekaartje van de OCI-Lions. Dus ik vind, en ook mijn kleinzoon Senna Siccama en mijn hele familie, dat zij een groot lintje verdiend ...en een dikke kus vanuit Harderwijk. (Marita Gerards-Josten)

|

De vrijwilligers van SVG De Mijnstreek
Een groep mensen die zwemles geeft aan gehandicapte kinderen en volwassenen. En met resultaat, de meeste gaan het zwembad uit met een of meerdere zwemdiploma's. (Marleen Goldbach-Hendriks)

Ronald Goldbach
Ronald Goldbach
|

Leen Plessius
Uit Grevenbicht. Is al jarenlang vrijwilliger in de protestantse Johanneskerk in Sittard. Heeft onlangs afscheid genomen als leider van de kindernevendienst. Dat is een viering voor kinderen, terwijl de ouders in de kerk naar de preek van de dominee luisteren. Zijn credo als vrijwilliger: 'Ik doe gewoon wat er voor mij voeten komt en wat moet gebeuren.'

Leen Plessius
Leen Plessius
|

Steffie Hoeijmakers
Deze vrouw zet zich in om iedereen plezier te laten beleven met sport. Of je nu een handicap hebt of niet. Zie bijvoorbeeld VenloStormt. (Truus Backus)

Steffie Hoeijmakers
Steffie Hoeijmakers
|

Nog veel meer Limburgers die ons Limburgs Lintje verdienen...

Onderstaande personen zitten ook vol Liefde voor L1mburg. Wat een mooie verhalen! We redden het helaas niet om bij iedereen langs te gaan dus het komt via de post jouw kant op!

Maurice Hinzen
Voor zijn enorme bijdrage aan het behoud van het Kerkraadse dialect. Talloze liedjes en verhalen geschreven. De opbrengst van zijn laatste boek ging geheel naar de Kindervallei. Iemand die zoveel voor zijn stad en de medemens doet verdient zeker deze onderscheiding. (Pascal Hinzen)

Jef van Heusden
Voor zijn onaflatende betrokkenheid voor Toon Hermans Huis Maastricht. (Mieke Smeets)

Marcel Thoma
Mijn broer, hij heeft mij een nieuw leven gegeven .Door mij een nieuwe nier te geven een half jaar geleden. Ik hoop dat dit goed genoeg is om een lintje te krijgen. (Ilse Castermans-Thoma)

Nicole Neijman
Omdat ze de motor is achter een mooi initiatief, de huiskamer van Daalhof. Haar enthousiasme en inzet is geweldig. De Huiskamer van Daalhof is een ongesubsidieerde plek waar mensen van Daalhof terecht kunnen om te praten, knutselen, handwerken, Nederlandse taal, formulieren helpen invullen, ruilhoek met diverse spullen en kleding. (Annemie Koolen-Notten)

Sef Gubbels
Mijn vader, Sef Gubbels voor zijn jarenlange en nog steeds durende inzet voor de Venlose Vastelaovend, voor Jocus en voor de Koninklijke Fanfare Venlo. (Ingrid Basten-Gubbels)

Harrie Alken
Voor alle geweldigs wat zijn stichting de Knoevel doet voor zieke kinderen! (Danielle Felling-Claessen)

Ger Welten & Wilma Heijnen
Zij zijn al 10-talle jaren belangeloos de vrijwillige motor achter de schermen van scoutinggroep Verkenners Kluis Geleen. (Frank Meels)

Gino Verheijden en Charlotte Verheijden des Celles
Voedselhulp Blerick! Een vrijwilligersorganisatie die opkomt voor mensen die niet bij de voedselbank terecht kunnen. Gino Verheijden en Charlotte Verheijden des Celles zijn de drijvende krachten achter deze organisatie en doen dit geheel belangeloos. De gehele organisatie drijft op giften en op donaties van bedrijven, supermarkten enz. Gino haalt alles zoveel mogelijk op met de fiets. Ik heb echt heel veel bewondering voor deze mensen! (José Gubbels)

Theo Hoen
Mijn opa, Theo Hoen die afgelopen jaar 100 is geworden. Stond altijd klaar voor de mensen in zijn buurt, menigeen liet zijn kapotte schoenen door hem maken. Houtsnijwerk deed hij ook en maakte de mooiste beelden. Ook voor de kerk heeft hij ontzettend veel gedaan. (Dave Dykstra)

Corry Vermeer
Ik denk dat ik namens bijna heel Geleen mag spreken als ik Corry Vermeer voordraag. Net 90 geworden en nog volop actief in de Gelaense Vastelaovend. Loopt nog elk jaar met de optocht mee (op hoge hakken!) en is de beschermvrouwe van het SJPAS. Geweldige vrouw! (Henk van Rens)

Peter Leblanc
15 x heeft hij in Wessem de Internationale Caviadag georganiseerd. 15 x was Wessem de hoofdstad van Europa. Duizende cavia's hebben in de loop van 17 jaar het dorpje bezocht met meer dan 850 fokkers. Hij heeft al die jaren de knuffelcavia beoordeeld. Dit jaar was de laatste. Met pijn in ons hart. Door gezondheidsredenenen moeten we er mee stoppen. Voor de caviafokkers was Wessem. Het kleine dorpje aan de Maas een trefpunt. De Passie voor de cavia blijft. Nog steeds is het n moeilijke beslissing. Voor al die jaren mag hij in t zonnetje gezet worden. Een echte Wessemer met zijn hart op de juiste plek. (Truus Leblanc)

Cor Bekker
Van het Milleveld uit Voerendaal. Met z'n 83 jaartjes een lieve, trouwe mantelzorger voor vrouwtjelief van 86 jaar! Daarbij nog vrijwilliger op tal van plekken in de gemeenschap, o.a. voor het wijksteunpunt, waar hij kookcursussen geeft aan mannen, die hun eigen potje moeten/willen leren koken! En als jullie tijd hebben om hem een lintje te brengen,krijgen jullie óók nog een lekker kopje koffie of een héérlijk biertje, want dáár heeft hij véél verstand van. (Henriëtte Meessen)

René Ramakers
Hij doet heeeel veel voor de gemeenschap Gebrook (Echt) voor WSV Echt, voor de Groosbloazers en nog veel meer. En altijd heel bescheiden liefs achter de schermen. (Riny Jennissen)

Sarah Martinussen
Ik nomineer hier Sarah Martinussen voor. Deze vrouw zet zich met hart en ziel in voor haar medemens. Vooral voor de mensen die het gewoon, om wat voor 'n reden dan ook moeilijk hebben. Ze staat altijd klaar voor mensen uit parkstad en omstreken die moeten rond komen van een minimum uitkering. Heel vaak zijn dat mensen met (kleine) kinderen. En uit eigen zak (beurs)of met haar (vele) sponsors. Zij verdient absoluut een lintje. Dus Sarah Martinussen bij deze genomineerd voor een lintje. (Wies En Jan Quijs)

Frans Jacobs
Al 27 jaar stadionspeaker bij MVV. Mede oprichter van een nieuwe dialect zanggroep van 4 heren. Schrijft hier ook zelf de teksten voor. Is met zijn 74 jaar super actief in Maastricht. (Lilian Jacobs)

Diana Tol
Haalt regelmatig voedselpakketen op voor de mensen die in de wachtrij staan bij de voedselbank en dringend voedsel nodig hebben! (Dwayne Horbag)

Andre Simons
Bij deze willen we als buurtnetwerk Andre Simons nomineren voor een lintje. Andre is al jaren vrijwilliger inde buurt het Boschstraatkwartier en staat daar altijd klaar voor hulpbehoevenden in onze buurt. Verder doet Andre heel veel vrijwilligerswerk in de huiskamer van de buurt. Hij is een bekend gezicht in de buurt en doet daar waar mogelijk mensen helpen of bij staan. (Carol Berghmans)

Theo Derix
Ik zou graag Theo Derix voordragen. Hij is de dragende kracht en duizendpoot van de Koninklijke Harmonie van Roermond. 24/7 is hij daarmee bezig. Haalt oud ijzer en oud papier op, draait de bar bij de maandelijkse kienavonden, maar is daarnaast penningmeester en waarnemend voorzitter. Zou hem dus graag in het zonnetje zetten en hem die onderscheiding gunnen. (Annette Hoogendijk)

Joep Bohlem
Mijn opa Joep die al bijna 60 jaar altijd klaar staat voor de voetbalclub in het dorp 'Haslou Elsloo'. (Dennis Lardenoije)

Resi Hellwig Jansen
Ik nomineer Resi Hellwig Jansen want zij zet zich in voor gezinnen en kinderen in armoede ze zorgt altijd dat de kindertjes met Pasen en Kerst en andere feestdagen gezellige dagen hebben met eten en cadeautjes. Ze mag echt wel in het zonnetje gezet worden. (Kitty Jansen Wanders)

Piet Heuts
Voor alles wat hij voor onder andere de veteranen in de regio zuid Limburg en verder allemaal doet! Zie Geüniformeerde Ontmoetingscentrum Parkstad GOC. (Sandra Drenthen)

Ferd Geerlings
Uit Swalmen. Vanwege zijn inzet voor de leefbaarheid in ons mooie dorp. Met passie, enthousiasme en motivatie staat hij telkens vooraan om het dorp samen te brengen. Hij is een absoluut boegbeeld voor ons mooie dorp. Chapeau! (Edwin Stevens)

Rogé Meesters en zijn vrouw Chantal
Zij zijn mijn linker en rechterhanden bij onze stichting. Tijd...moeite en alles steken ze erin om de minima te helpen in Parkstad en ver daarbuiten. Van kleding tot huisraad...van voedsel tot medicijen. De stichting is daar waar de hulp het hardst nodig is. Roge en Angel rijden van hot maar her. Buiten hun druk gezin om doen ze activiteiten met minder bedeelden. Ik heb diep respect wat zei doen voor onze samenleving. Ook het organiseren dat een gezin bv eens gratis kan eten, eens naar de bioscoop kunnen en zo nog meer activiteiten Ook hoe ze het gedaan hebben om toch sponsors te vinden voor een kerst diner en recent een paas brunch. Mensen samen laten genieten. Dat verdient een lintje! (Natalie Frissen)

Mustafa Celik
Top wijkagent, vriend en alles wat een provincie zich maar kan wensen. Hij zet zich in voor alles en iedereen en geeft daar vaak zijn vrije tijd nog voor op. Van hem zouden er 10 moeten zijn. Trots op hem! (Corina van den Bogaart)

Marguy Loontjens
Die al bijna 25 jaar als vrijwilliger/projectleider van het krantenproject meerdere ochtenden per week de patiënten in het azM te Maastricht van de dagelijkse krant voorziet. (Jef Loontjens)

Mien Hendrix
Mijn zus Mien.ze zorgt aljaren voor haar man cretiën. Waarvan 3 jaar als bedlegerige die zich helemaal niet meer kan bewegen. 24 uur per dag verzorgd ze hem en zit naast zijn bed. Ze ontziet zich zelf helemaal en maakt er geen probleem van dat ze helemaal aan huis is gebonden. Zulke mensen verdienen toch een lintje of niet? (Nel Schreurs-Hendrix)

Theo van Heijster
Mijn neef Theo die voor de wensambulance en het Rode kruis als vrijwilliger veel mensen blij maakt. (Mariet Veugelers)

Moeder Jolanda Janssen Van Veldhoven
Zij is 77 jaar en zet zich al jaren in voor verenigingsleven en eetpunt Koningslust. Ondanks dat er bij haar nu beginnende dementie is geconstateerd en ondanks haar slechte gehoor, heeft en doet zij nog steeds haar uiterste best om de oudjes in koningslust onvergetelijke momenten te bezorgen. Dat zou wat mij betreft beloond mogen worden. Een vrouw die altijd klaar staat voor anderen. (Jolanda Janssen Van Veldhoven)

Cila Offermanns
Ik nomineer Cila Offermanns ze staat altijd voor iedereen klaar dag en nacht en niets is haar te gek om te doen ze heeft al vele mensen geholpen en nu nog steeds denk dat ik namens hun allemaal spreek dat niemand hem meer verdiend als zij we gaan duimen voor haar dat ze een lintje krijgt en dit nog heel lang mag doen. (Karin Hamers)

Linda van Chateau La Linda Taart
Verdient deze enorm. Waarom? Ze doet alles voor de mensen die niets hebben. Alles voor het goede doel. Complete inboedels regelt ze voor mensen die op straat staan. Ze bakt taarten, ook voor het goede doel. Ze cijfert zichzelf weg voor anderen en daarnaast is ze ook mama van 2 prachtige lieve labradors waar ze alles voor doet. Een vrouw uit duizenden, een bezig bijtje van 's ochtends tot het 's avonds. Je kunt haar dag en nacht bellen maakt niet uit voor wat.. (Debbie Coort)

Marlie Dieteren
Omdat ze biej ozze voetbalclub VV OVCS in Zitterd altied bezig is, oa mit het reigele van de jeugdkantine, de breudjes op zondig en de was. Binne ozze vereiniging ein van de veule vriejwilligers om op te boewe. (Lysanne Frijns)

Jan en Katrien Cup
Dan zou ik Jan en Katrien Cup uit Weert willen nomineren. Doen zoveel vrijwilligerswerk.Bijna 2 jaar geleden hun enige kind overleden en toch weten ze andere mensen altijd op te beuren. (Ann Severijns-Gersen)

Anja Meijers
Ik zou graag Anja Meijers willen nomineren voor haar inzet bij kimbria maar vooral bij MGS als vrijwilligster als bestuurslid en sportcommissaris, voor het zwem gedeelte, het organiseren van het carnavals gebeuren enz enz. (Rob Smeets)

Ria Kicken
Voor al haar werk voor projecten hier een in Gambia! Topper! (Andrea Peters)

Sef Janssen
Uit Sevenum. Al meer dan 40 jaar erg betrokken bij het wel een wee van Jongerengilde Sevenum, in de organisatie van koningsdag, de wandel4daagse, dodenherdenking. Een man waar je op kunt bouwen. (Philomène Billekens-Slenter)

Riek Lupsen
Voor al het werk bie de sjutterie. Doa zal nooit emus dorst of honger lieje (Marcel Rietjens)

Hub Muller
Iech wil Hub Muller nomineren. He"e is al heel lang de bezige bij bij toneelvereniging Excelsior in Kirchroa. Steunpilaar bij decorbouw, en regelt van alles en nog wat. Te veel om op te noemen. Zou leuk zijn om deze man te eren met een Limburgs lintje. (Piet Tans)

Cor Lathouwers
Uit Maastricht, hij is al 63 jaar lid van de voetbalclub RAPID die nu is gefuseerd met WVV en nu dus Geusselt Sport. Cor doet al meer als 30 jaar de velden , verder heeft hij tot verleden jaar altijd klaar gestaan als grensrechter. Ondanks zijn leeftijd was hij er altijd voor de club, jammer genoeg kan hij nu wegens knieproblemen eventjes niet meer zijn vrijwilligerswerk doen. (Kitty Lathouwers-Quodbach)

Wim Lousberg
Ik nomineer Wim Lousberg uit Merum voor zijn jarenlange inzet voor de senioren in Herten-Roermond. Per week is hij hier ruim 6 uur belangeloos mee bezig. Stuurgroep 55+, fotoclub, 70 jaar bevrijding Herten, etc. Dit al gedurende ruim 10 jaar. Daarnaast blijft zijn gezin en zijn kinderen en kleinkinderen altijd op de 1e plaats staan. Geweldig. Door zijn inzet hebben vele senioren in de omgeving Herten wekelijks een mooie vrije tijdsbesteding. Want vanuit de stuurgroep 55+ heeft hij het mogelijk gemaakt om de senioren te laten gymen, Yoga te laten doen, te laten bridgen. Ook heeft hij het afgelopen jaar een senioren beurs georganiseerd in Herten en vinden er 2-wekelijks eetclubjes plaats bij een plaatselijke Hertense ondernemer. Daarom vind ik dat hij eindelijk eens voor deze jarenlange belangeloze inzet een keer in het zonnetje gezet moet worden! (Nicole Poels)

Mia Krottjé-Allertz
Veer wille ozze oma en euvergroot oma Mia Krottjé-Allertz nominere. Ze is 91 joar en bringt al bienoa 25 joar elke kier t kirkeblaedje rond in de wiek in Landgraaf. Ze geuf neet op, al mot t noe mit n bietje hulp van de rollator. Mia geit gewoan door. Veer zint trots op os Oma dat ze dit zolang vol hilt en mit veul plezeer deet. Go oma Mia, doe verdeenst un echt Limburgs lintje. (Natascha Krottjé)

Gangolf-Skip Schiffler
Is echt een lintje waard. Hij is de spil in onze vereniging Philharmonie Sittard. Iedere dag is hij bezig voor 'zijn' harmonie. Met dingen die zichtbaar zijn voor de leden maar ook heel veel dingen die zij niet zien. Er gaat geen dagdeel voorbij waarin hij niet bezig is voor de harmonie. Aangezien hij in Duitsland geboren is (maar al 27 jaar in Nederland woont) zal hij waarschijnlijk nooit in aanmerking komen voor een 'echt' lintje. (Karin Colaris)

Jan Dirchs
Ik zou graag willen dat Jan Dirchs een lintje kreeg.War hij allemaal op zijn 82 ste doet.Hij loopt nog regelmatig als stads begeleider met mensen door Echt en laat de mooiste plekjes zien en verteld er hele verhalen over.Daarbij heeft hij nog kleinkinderen waar hij altijd klaar voor staat.Is nog heel actief op de tennisclub en slaat nog regelmatig een balletje met andere bejaarde leden.In mijn ogen verdient deze man echt een Lintje. (Frits Hallmanns)

Ans en Leo Borsboom
Graag nomineer ik Ans en Leo Borsboom uit Scharn. Al meer dan 20 jaar zijn zij steun en toeverlaat voor de vrijwilligers van de Sjaander Broonk. Zij stellen hun huis gedurende een week ter beschikking aan de mensen van de opbouw, artiesten kunnen zich omkleden en relaxen in de tot vip ruimte omgebouwde garage. De wanden en plafond getuigen van de vele artiesten die er de afgelopen jaren hun handtekening hebben achter gelaten. Altijd staan ze voor iedereen klaar en niets is hun te veel. Zij verdienen beide een lintje. Zou mooi zijn want dit jaar vieren we het 40 jarig jubileum van de Sjaander Broonk. (Eveline Munnichs)

Tiny Claessens
Iech hub wel iemand veur u Limburgs lintje nl. Tiny Claessens die steit al jaore veur us bewoeners klaor iers in de Molenhof en näör ut sleete vaan de Molenhof noe in de Lenculenhof. Help boe ze mehr helpe kinn niks is heur teväöl vaan bezeukskes u präötje, vaan u teske koffie tot ut helpe bei de maoltied. En daan te deenke dat zie zelf al 76 jaor is. En dat alles vrijwillig. (Dre Wendy Van Bogaert)

Sannie en Willie Gorissen
Ming sjoenawwers Sannie en Willie Gorissen, ze organiseren al 35 jaor ut klemt brönkske vaan eesjde en al mie es 20 jaor zien ze betrokke bie de hulptransporte nao simbrias oen Roemenië. Es aon de straot gewirrekt wurd kriege de wirrekluij altied koffie mit u keukske. Ondanks hun zwakke gezongtheid steun ze vuur eekerein klaor. (Edith Gorissen)

Michel van Dijke
Ik nomineer Michel van Dijke voor een Limburgs Lintje. Hij is sinds een aantal jaren de drijvende kracht achter de Wielerbaan Geleen en organiseert op 6 mei as. de 5e editie van de ForYouTour. Met zijn tomeloze energie, aandacht voor anderen maar vooral geheel belangeloze inzet verbindt hij mensen. Of dat nu op dinsdag- en donderdagavond op de wielerbaan is of een keer per jaar aan het zorgvuldig gekozen goed doel de cheque overhandigd na een goed geslaagde FYT. Het is altijd een bron van warmte en gezelligheid waar Michel zich laat zien. Dus gun deze alleskunner, duizendpoot maar vooral mensen-mens deze waardering. (Rob Heinle)

Foto's

We hebben ook heel veel leuke foto's ontvangen van de vele uitreikingen. Er werden ontzettend leuke momenten georganiseerd. En daar hebben wij enkele foto's van!

Hier kon je nomineren op L1 Facebook

L1 Radio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3.

L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Een man is dinsdag in Baexem aangehouden voor het plukken van paddenstoelen. Nu het bos weer transformeert in herfstkleuren en men al nadenkt over de kerststukjes rijst de vraag: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Programma's