'De11devande11de kan ook op Pinkpopterrein in Landgraaf'

'De11devande11de kan ook op Pinkpopterrein in Landgraaf'

Pinkpopbaas Jan Smeets wil desnoods het Pinkpopterrein aanbieden als locatie voor de 11devande11de. Dat laat de Sjeng Kraft Kompenei weten.

Jan Smeets heeft zelf contact gezocht met Rob Knubben van de11devande11de. Megaland kan makkelijk 20.000 man aan.

Megaland Alaaf!

"De optie is besproken", zegt Smeets. "Maar wel even afwachten wat er uit het overleg met de gemeente en de organisatie komt. Mochten ze vertrekken uit Maastricht, dan is Megaland wel zeker een optie. Maar om nu al te zeggen dat het evenement naar Landgraaf komt, is te kort door de bocht."

De organisatie van de jaarlijkse opening van het carnavalsseizoen heeft vrijdag een laatste overleg met de gemeente Maastricht om te bekijken of het evenement toch nog in de stad kan blijven.

Hoop

"We hopen dat de gemeente Maastricht ons vandaag een opening biedt om het evenement op een geschikte locatie in de stad te organiseren", zegt woordvoerder Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei. Maar de locaties die de gemeente tot nu toe in de aanbieding heeft, acht de organisatie niet geschikt. Het gaat om een terrein bij langs de A2 bij stadion De Geusselt en een nieuwe festivalweide net buiten het centrum in het nieuw te ontwikkelen gebied Belvédère.

"Dat zijn voor ons inderdaad geen geschikte locaties. Wij hopen dat de gemeente toch nog een kans ziet voor het Vrijthof of de Markt. Wij zijn ook bereid om mee te denken over eventuele eisen die de gemeente heeft. Denk aan een regulering van de bezoekersstroom, polsbandjes bijvoorbeeld of wat dan ook. We willen gewoon graag in Maastricht blijven."

Dag te laat

De gemeente Maastricht liet eerder weten dat de Sjeng Kraft Kompenei een dag te laat was met het aanvragen van een vergunning voor de 11devande11de 2020 op het Vrijthof. Ook stelt de gemeente een grens aan 60 dagen voor evenementen op het Vrijthof en die zitten al vol.

Voor Koningsdag wordt overigens wel een uitzondering gemaakt. De Koning en zijn gevolg mogen het grootste plein van de stad gebruiken om zijn verjaardag te vieren.

Onbespreekbaar

Voor de gemeente blijft het Vrijthof onbespreekbaar voor de 11vande11de. "Vanwege de 60-dagennorm kan dat niet", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "De Markt is lastig omdat er op 11 november woensdagmarkt is, maar we zullen zien met welke ideeën de organisatie komt."

Gemeenten in de rij

De opening van het carnavalsseizoen werd afgelopen november voor het eerst gehouden in het congrescentrum MECC. Volgens de organisatie was dit best een prima locatie, maar toch wil de Sjeng Kraft Kompenei terug naar de binnenstad. "We zijn ooit begonnen op het Onze Lieve Vrouweplein en de afgelopen jaren was het Vrijthof de perfecte locatie voor ons. Helaas wil de gemeente ons daar nu niet terug."

Als Maastricht definitief afvalt dan staat een aantal Limburgse gemeenten klaar om de opening van het carnavalsseizoen binnen te halen. Onder meer Venlo, Roermond, Heerlen, Sittard-Geleen en Weert willen de Sjeng Kraft Kompenei onderdak bieden. Daar heeft zich nu ook Landgraaf met het Pinkpopterrein aan toegevoegd.


L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Epidemie verslaat Carnaval: historische tijden

Epidemie verslaat Carnaval: historische tijden

Feest Hoej-comité Schinveld morgen afgelast wegens coronavirus

Feest Hoej-comité Schinveld morgen afgelast wegens coronavirus

Geef je op voor de Einzelgängeroptocht in Klimmen

Geef je op voor de Einzelgängeroptocht in Klimmen

'Hiering biete' lijkt verloren te gaan

'Hiering biete' lijkt verloren te gaan

Terugkijken: Groeëte Óptocht Heële 2020

Terugkijken: Groeëte Óptocht Heële 2020

L1mburg Centraal: na feesten komt vasten

L1mburg Centraal: na feesten komt vasten

Logo 1Limburg