De vastelaovend volg je bij L11 Alaaf!

De vastelaovend volg je bij L11 Alaaf!

L1 kleurt met de vastelaovend weer rood, geel en groen!

Ook dit jaar zit je bij L11 Alaaf weer op de eerste rij tijdens de vastelaovend. Tot en met halfvasten zie, hoor en beleef je de leukste programma's en evenementen van 't viefde sezoen. Van optochten tot buuttes, van volle pleinen tot de pekskes in de klerenkast: alles komt voorbij!

Geniet van onze volledige programmering. Vastelaovend same!

Het LVK

Vrijdag 26 januari

Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, het LVK, komt er weer aan. Welk liedje mag zich komend seizoen hét vastelaovesleedje van 2024 noemen? Daar komen we op vrijdag 26 januari 2024 tijdens de 48ste LVK-Finale in Maastricht achter! Bij L1 zit je op de eerste rij, Van de eerste halve finale tot het winnende liedje zit je vooraan bij L1 TV, L1 Radio, L11 Alaaf en op al onze social media kanalen!

Meer over het LVK bij L1

Kinjer Vastelaoves Leedjesfestival

Zondag 28 januari

Het KVL, het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival, is de jaarlijkse vastelaovesliedjeswedstrijd voor kinderen die op de basisschool zitten, met in de finale één winnaar uit de beste 11 liedjes. Wie volgt Diej van Bieëgdje op als winnaar? Je ziet het live op L1 TV!

Meer over het Kinjer Vastelaoves Leedjesfestival

Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting

Zaterdag 10 februari

We openen de vastelaovend dit jaar weer live vanuit de Zoepkoel in Venlo. Feest mee met de 33ste Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting op L1 TV, L1 Radio en via de online kanalen van L11 Alaaf!

Meer over de Boètegewoeëne Boètezitting

Een volle Zoepkoel in Venlo.
Een volle Zoepkoel in Venlo.

Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale

Dinsdag 13 februari

Eén bonte, zingende menigte op de Gulpense Markt, het gaat weer gebeuren! Ook dit jaar sluiten we op carnavalsdinsdag de Limburgse vastelaovend af tijdens de Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale.

Meer over Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale

Einzelgängeroptocht

Zondag 10 maart

Ze vormen van oudsher het kloppend hart van de Limburgse vastelaovesoptochten: einzelgängers, éénlingen en faatse. In de unieke Einzelgängeroptocht met halfvasten komen ze allemaal samen, dit jaar in Griendstveen! De hele optocht is live te zien op L1 TV en via de online kanalen van L11 Alaaf.

De inschrijving opent vrijdag 19 februari om 18:30 uur.

Meer over de Einzelgängeroptocht

De Einzelgängeroptocht trekt dit jaar door Griendstveen.
De Einzelgängeroptocht trekt dit jaar door Griendstveen.

Drie van hie

Vrijdag 9 februari

De vastelaovend komt eraan en dus hoor je weer in elke hoek van Limburg vastelaovesmuziek. Van het lokale sjoenkelnummer tot de up-tempo vastelaoveshit en van de klassieke polonaiseplaat tot het liedje van de oud prinsengroep: ze vliegen je allemaal om de oren! Maar welke vastelaovessjlager is nu de allerbeste van jouw gemeente? Bij L11 Alaaf gaan we weer op zoek naar de Drie van hie!

Stemmen kan vanaf maandag 29 januari.

Stem op de Drie van hie

De Limburgse Buuttecup

In de aanloop richting de vastelaovend

Zes Limburgse buuttereedners strijden om de Limburgse Buuttecup. Elke buuttereedner krijgt 15 minuten tijd om het publiek in het Parkstad Limburg Theater te vermaken. Lach jij mee met Conny Bruynaers, Fer Naus, Ger Frenken, Maurice Timmermans, Robert Walthouwer en Har Daniëls?

Meer over de Limburgse Buuttecup

Klasjenere

In de aanloop richting en tijdens de vastelaovend

In Klasjenere (letterlijk: een goed gesprek voeren) praat Tom Doesborg met verschillende Limburgse vastelaovesartiesten. De gesprekken vinden plaats in het L1-vastelaovescafé en worden omlijst met archiefbeelden van de gasten. De artiesten praten over hun successen, maar zijn ook openhartig over de teleurstellingen waarmee ze zowel als artiest als privé te kampen hebben gehad. Dit jaar weer 5 nieuwe afleveringen!

Meer over Klasjenere

Dit jaar onder andere een goed gesprek met Sjpringlaevend in Klasjenere.
Dit jaar onder andere een goed gesprek met Sjpringlaevend in Klasjenere.

Radio Vastelaovend

Tijdens de vastelaovend

Natuurlijk zit je ook bij L1 Radio goed tijdens de vastelaovend, met veel muziek en bijzondere vastelaovesprogramma's!

Luister live naar L1 Radio

Tiener Vastelaovend Kónkoer

Carnavalsdinsdag

Ook dit jaar gaan we tijdens het  Tiener Vastelaovend Kónkoer op zoek naar het beste tiener vastelaovesliedje van Limburg. Maar dat is niet alles! Dit jaar gooit de organisatie het roer om en is er ook een kónkoer voor jongeren met een verstandelijke beperking én een DJ Battle!

Meer over het Tiener Vastelaovend Kónkoer

O(n)s Feest

In aanloop naar en tijdens de vastelaovend

Limburger Bart Storcken en de Brabantse Christel de Laat kijken in de aanloop naar vastelaovend over de grenzen van hun eigen provincie. Wat zijn de verschillen en wat zijn de overeenkomsten van het grootste feest van het jaar?

Meer over O(n)s Feest

Videovastelaovend

Tijdens de vastelaovend

Steeds meer liedjesmakers en artiesten besteden zorg aan videoclips die op vele online platforms de nieuwe vastelaovesliedjes karakter geven. Steeds meer cultuurproducenten in Limburg wagen zich aan de totstandkoming van deze muzikale beeldverhalen. Rian Moonen presenteert de opvallendste vastelaovesvideoclips van 2024.

De Alde Kleierkas

In de aanloop naar en tijdens de vastelaovend

De Alde Kleierkas is een carnavalsprogramma over Limburgers en hun carnavalskostuums. Waar bewaren ze hun ‘pekskes', hoe oud zijn de kostuums en - vooral - wat voor verhalen horen erbij? De Alde Kleierkas is mede ingegeven door het gelijknamige Venlose carnavalsliedje uit 1947, geschreven door Dirk Timp. Het liedje gaat over die onmisbare kast, waar je altijd een greep uit kunt doen als je niet weet wat je met de vastelaovend moet aantrekken.

Meer over De Alde Kleierkas

Carnavalshart

In de aanloop naar en tijdens de vastelaovend

Aan de vooravond van carnaval is Carnavalshart terug: vijf nieuwe afleveringen vol vrolijke en hartverwarmende verhalen. Carnavalshart is een samenwerking van KRO-NCRV, L1, Omroep Brabant en RTV Oost. In deze reeks horen we onder andere André van Duin over zijn favoriete carnavalskraker, oud-profvoetballer Bjorn van der Doelen over de ziel van carnaval, het 50-jarig jubileum van ‘Zak es lekker door’ en duiken we in het Moluks carnaval in Venlo.

Meer over Carnavalshart

Foto: Ron Magielse
Foto: Ron Magielse

Optochten

Deze vastelaovend lopen er ook weer kilometers langs de camera's van L1 en enkele samenwerkende lokale omroepen. Dit jaar kun je kijken naar:

Het is mogelijk dat er nog optochten en programma's aan de programmering toegevoegd worden. Op L11 Alaaf.nl houden we je op de hoogte!

Nog veeeeel meer

Naast alle nieuwe programma's duiken we deze vastelaovend ook weer in ons archief. Zo kun je onder andere genieten van:

Tijd voor Toen: Vastelaovend

Muziekfabriek Vastelaovend

Limburg Doc: Ach wat is 't leve sjoen, over Frans Theunisz

de11devande11de 2023

Limburg Doc: Beppie, de herinnering blijft

Non-stop vastelaovend op L11AlaafRadio.nl

Krijg je geen genoeg van de vastelaovend? Stem dan af op L11AlaafRadio.nl Via L11AlaafRadio hoor je 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek! Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het kanaal.

Klik op de afbeelding om de stream te starten!
Klik op de afbeelding om de stream te starten!

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook.

Luister non-stop naar de leukste vastelaovesliedjes via L11AlaafRadio.nl.

LVKA wil buuttecursus regionaal gaan spreiden

LVKA wil buuttecursus regionaal gaan spreiden

25 jaar regionale tv: LVK

25 jaar regionale tv: LVK

Schrijf je nu in voor de Einzelgängeroptocht in Griendtsveen

Schrijf je nu in voor de Einzelgängeroptocht in Griendtsveen

Documentaire in de maak over LVK-finalisten Van Lieshout & Arts

Documentaire in de maak over LVK-finalisten Van Lieshout & Arts

HOEJ-geit vliegt 400 kilometer

HOEJ-geit vliegt 400 kilometer

Prins en dansmarieke meer dan zestig jaar samen

Prins en dansmarieke meer dan zestig jaar samen