‘De Ultieme Zorg: sekszorg voor gehandicapten' bij L1

‘De Ultieme Zorg: sekszorg voor gehandicapten' bij L1

Wat doe je als je een geestelijke of lichamelijke handicap hebt en je wilt seks hebben? Die vraag staat centraal in de taboe doorbrekende reportage 'De Ultieme Zorg', die op zaterdag 29 juni te zien is op L1 TV.

Maureen Hellenbrand en Sharon Crombach uit Brunssum hebben naast hun normale baan een escortservice voor gehandicapten. Zij zagen tijdens hun werk in de zorg dat er bij deze doelgroep seksuele behoeftes zijn die niet via reguliere wegen te bevredigen zijn.

Alleen voor gehandicapten
Hellenbrand en Crombach hebben vier mannelijke en vier vrouwelijke prostituees in dienst, die uitsluitend werken met lichamelijk of geestelijk gehandicapten. "Het is voor onze klanten vaak niet mogelijk om seksuele behoeftes via sociale contacten of relaties te bevredigen. Dat levert erg veel frustraties op."

Gewoon gelukkig
Maureen Hellenbrand heeft zelf in de zorg gewerkt en kwam daar op het idee voor haar bedrijf. "Bij een van mijn cliënten was er net een prostituee op bezoek geweest," vertelt Hellenbrand. "Die zwaar autistische jongen was razend enthousiast; hij mocht twee standjes uitkiezen, samen douchen en koffie drinken. Hij was daarna gewoon gelukkig."

Geen normale prostitutie maar zorg
Eén van de prostituees die werkt voor De Ultieme Zorg zegt: “Je moet wel een bepaalde mentaliteit hebben om dit werk te doen. Wat wij doen moet je niet zien als 'normale' prostitutie, wij leveren een bepaalde vorm van zorg."

'De Ultieme Zorg: sekszorg voor gehandicapten' is gemaakt door regisseur Sjoerd van Heugten en cameraman Ben Neyens en is op zaterdag 29 juni vanaf 17:40 uur ieder uur te zien bij L1 TV (steeds na L1NWS).
 

Logo 1Limburg

Programma's