De uittips van Postbus 31

De uittips van Postbus 31

zondag 14 januari

Torna | Cultura

De Stichting Torna l Cultura heeft weer een gezellig, muzikaal en informatief programma voor u in Zaal Oad Thoer in Thorn.

Over ruimtevaart in Ittervoort en schilder/tekenaar Louis Raemaekers wiens naam aan de Roermondse Maasbrug werd verbonden.

Dit en meer zondagmiddag van 14:30 tot 16:30 uur. De toegangsprijs bedraagt € 5,-.

Winterwandeling Wijlre

Vandaag organiseert de buurtverenging Etenaken haar jaarlijkse winterwandeling. Ook dit jaar zijn er weer 4 routes uitgezet tussen 9 en 25 km door de mooie natuur rondom Wijlre.

De routes zullen deze keer onder andere langs Etenaken, Schin op Geul en Ransdaal voeren met onder andere beklimmingen van de Fromberg, Vrakelberg, Vinkenberg en Koulenberg.

En telkens als u boven bent de beloning van prachtige vergezichten over het Heuvelland. Natuurlijk ontbreken de verse wafels en erwtensoep op de rustplaatsen niet.

Starten vanaf Cafe A Gen Baan aan de Parallelweg 30 in Wijlre tussen nu en uiterlijk 14:00 uur. Deelnemen kost € 2,50.

Openingsconcert Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht Wessem

De Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Wessem viert dit jaar haar 150 jarig jubileum. Dat doet de harmonie vandaag al met een stijlvol Openingsconcert in de Sint Medarduskerk in Wessem.

Thema van dit concert zijn de woelige jaren 20 van de vorige eeuw. Zo zal het harmonieorkest bekende jazzstandaards brengen. Daarnaast is er een optreden van de drumband en zullen de bekende Limburgse sopraan Fenna Ograjensek en saxofoniste Helga Adams hun opwachting maken.

Na afloop is er een sfeervolle nazit met natuurlijk wat lekkers daarbij.

Vanmiddag om 14:00 uur in de Sint Medarduskerk in Wessem. De toegang en ook de nazit is gratis.

Beverexcursie Elsloo

Vanmiddag kunt u deelnemen aan een interessante Beverexcursie in het natuurgebied van Staatsbosbeheer ten zuiden van Kasteel Elsloo. Tijdens de beverexcursie langs de Hemelbeek hoort u alles wat u altijd al had willen weten over de bever.

Hoe ziet een beverdam en een beverburcht er bijvoorbeeld uit? Hoe herken je sporen van een bever? Wat doet een bever met het landschap en de waterhuishouding? En wat is bevermanagement? In het natuurgebied langs de Hemelbeek, bouwt en knaagt een beverfamilie aan een imposant beverlandschap.

Vanmiddag komt u dus heel wat aan de weet. Zorg wel voor schoenen die niet bang zijn voor wat water en modder. Deelnemen kost € 2,- per persoon of € 5,- per gezin. Vanmiddag van 14 tot 16:15 uur. Verzamelen op de parkeerplaats langs het Julianakanaal. Maasberg 1 in Elsloo.

Carnavalsbeurs Geulle

Tweedehands carnavalskleding kunt u vandaag aanschaffen in Geulle waar een tweedehands beurs doorgaat. Kleding, ook voor groepen, en accessoires zijn er te koop en de toegang is gratis.

De overdekte Carnavalsbeurs gaat door in de Kollekamp aan de Heerenstraat 77 in Geulle van 10 tot 14:00 uur.

Expositie Fotoclub Dracula Margraten

Fotoclub Dracula uit Margraten nodigt u uit om vanmiddag haar expositie te bekijken. Prachtige foto’s van de leden over onder meer de mooiste plekjes en gehuchten van Eijsden – Margraten.

Deze foto’s zijn ook in boekvorm te verkrijgen. Maar er is ook eigen werk van de leden te zien.

Ga maar eens kijken vanmiddag tussen 14 en 17:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Eijsden – Margraten.


Hoe kom ik in de uitzending?

Omdat er wekelijks veel aanvragen binnenkomen is het verstandig uw aanvraag tijdig in te sturen. Bij het aanmeldformulier ziet u welke zondagen nog open staan.

Uittips
Melden van tips voor de zondag. Wilt u een activiteit doorgeven voor de rubriek 'Tips voor de zondag', dan kunt u de informatie tijdig mailen naar postbus31@L1.nl.

In de rubriek worden alleen activiteiten gemeld die op de zondag van uitzending plaatsvinden. De toegangsprijs mag niet hoger liggen dan vijf euro. De eenmalige vermelding is gratis. De redactie behoudt het recht om, zonder opgaaf van reden, bepaalde activiteiten niet op te nemen.

Postbus 31

Iedere zondag van 09:00 tot 11:00 uur op L1 Radio. Meer informatie én uittips op L1.nl/Postbus31

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Slim burger

Erol Oztan toont bijzondere en duurzame projecten in de regio Parkstad, waar verandering aanzet tot innovatie. In acht afleveringen gaat hij op zoek naar de slimme Limburger, de Slim burger.

Klasjenere

Klasjenere: een goed gesprek met Limburgse dialectartiesten.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Kijk mij eens

Schijnwerpers op Limburgse vloggers

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

LVK

Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer: 60 liedjes, drie halve finales, één zinderende finale en één winnend carnavalslied voor Limburg

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen