De uittips van Postbus 31 - 10 juni 2018

De uittips van Postbus 31 - 10 juni 2018

Open dag Brookergarden

Brookergarden, de tuin van Annemarie en Loek Gubbels in Hout-Blerick is zondag weer open voor publiek. Een gevarieerde tuin met romantische hoekjes, vijvers en een uitgebalanceerde beplanting.

Proef de sfeer van openheid en beslotenheid die geleidelijk in elkaar overlopen. Er is vandaag ook een expositie van prachtige en gezonde buxus-figuren die al meer dan 30 jaar oud zijn.

Open van 10 tot 17:00 uur en de toegangsprijs bedraagt € 3,-. Brookergarden vindt u aan de Brookerhofweg 16 in Hout-Blerick.

Slootjesdag Weert

Wat is voor kinderen leuker dan met een schepnetje te zoeken naar alles wat leeft in het water. En als je je vangst dan ook nog met een loep of microscoop kunt bestuderen dan maakt dat het avontuur natuurlijk compleet.

Vandaag kan dat in Natuur- en Milieucentrum IJzeren Man in Weert waar het slootjesdag is en het is ook nog eens gratis. Deskundigen natuurgidsen staan klaar om hulp te bieden daar waar nodig.

Alle materialen voor het onderzoek zijn aanwezig maar laarzen en eventueel een schepnetje zou ik wel meenemen. Een leuk evenement voor het hele gezin. Zondagmiddag van 1 tot 4 uur aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.

Garageverkoop Nuth

Zondag houdt Buurtvereniging “Keelkamp” in Nuth van 10 tot 16:00 uur voor de 9e maal haar jaarlijkse Garageverkoop.

In veel straten in Nuth wordt door de bevolking hieraan deelgenomen.

U kunt gratis parkeren op de Markt of aan de Nuinhofstraat waar u ook een plattegrond kunt vinden. De garageverkoop is ook gratis te bezoeken.

Het Reünie-Orkest Limburgse Jagers inhaalconcert Brunssum

Het Reünie-Orkest Limburgse Jagers geeft zondag een inhaalconcert in D’r Brikke Aove in Brunssum. De aanvang is 15:00 uur. De entree is gratis

Musikantestadl aan de Maas Wessem

Zondag staat in Wessem een nieuwe editie van Musikantestadl aan de Maas op het programma. Diverse topblaaskapellen zullen er voor u optreden.

Zo mag u zich verwachten aan: De Bomerwaldkapel uit Schinnen, Blaaskapel Os Genuge uit het Belgische Bree, Blaaskapel Freunde Echo uit Overloon, Die Breetaler uit Maasbree, Die Altbomischer Musikanten uit Kerkrade en de Original Maaskapelle uit Wessem.

Het evenement begint straks om 11:00 uur aan de Maasboulevard in Wessem en zal doorgaan tot 21:00 uur. De entree is gratis.

Expositie “Werk van cursisten textiel en glas in lood” Broekhuizenvorst

U bent zondag van harte welkom in het atelier van Ans Krekels in Broekhuizenvorst. Daar wordt van 11 tot 17:00 uur de expositie “Werk van cursisten textiel en glasinlood” gehouden.

Daarnaast kunt u een wandeling door de tuinen maken en de ezels voeren met wortelen. De entree is gratis of u betaald met een knoop.

Het atelier vindt u aan de Krienestraat 2 in Broekhuizenvorst.

Hoe kom ik in de uitzending?

Omdat er wekelijks veel aanvragen binnenkomen is het verstandig uw aanvraag tijdig in te sturen. Bij het aanmeldformulier ziet u welke zondagen nog open staan.

Uittips
Melden van tips voor de zondag. Wilt u een activiteit doorgeven voor de rubriek 'Tips voor de zondag', dan kunt u de informatie tijdig mailen naar postbus31@L1.nl.

In de rubriek worden alleen activiteiten gemeld die op de zondag van uitzending plaatsvinden. De toegangsprijs mag niet hoger liggen dan vijf euro. De eenmalige vermelding is gratis. De redactie behoudt het recht om, zonder opgaaf van reden, bepaalde activiteiten niet op te nemen.

Postbus 31

Iedere zondag van 09:00 tot 11:00 uur op L1 Radio. Meer informatie én uittips op L1.nl/Postbus31

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's