De Stemming: 'Revitalisering van de PvdA moet van onderop'

De Stemming: 'Revitalisering van de PvdA moet van onderop'

De revitalisering van de Partij van de Arbeid moet van onderop komen. Dat is de enige remedie om de PvdA weer boven Jan te krijgen. Dat betoogde Lee Tonnaer, lijsttrekker van de PvdA in Mook en Middelaar, zondag in het L1-Radioprogramma De Stemming.

De PvdA was, geheel tegen de trend in, winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in deze gemeente. De lijst onder aanvoering van Tonnaer behaalde 25 procent van de stemmen.

Eigenlijk zijn wij een lokale partij, maar wel met een sociaal-democratisch kompas Lee Tonnaer

“Niet van bovenaf, lokaal zal het weer moeten groeien”, aldus Tonnaer. “Eigenlijk zijn wij een lokale partij, maar wel met een sociaal-democratisch kompas.” Hij vertelde spijt te hebben van het feit dat hij in 2010 toenmalig PvdA-leider Job Cohen naar Mook en Middelaar heeft gehaald. “Dat had ik nooit moeten doen.

Dat was de beste manier om ons te associëren met landelijke politiek. Maar wij gaan niet over uitzending van militairen en inkomenspolitiek, wél over de spreekwoordelijke stoeptegel”. Dit jaar kreeg hij ook diverse PvdA-kopstukken aangeboden om in Mook campagne te voeren. Lee Tonnaer: “Ik heb dat afgehouden. Die lopen ons lokaal alleen maar voor de voeten.”

|

De Stemming

Iedere zondag live vanuit café Forum, Sint Pieterstraat 4 in Maastricht van 11:00 tot 13:00 uur op L1 Radio. Herhaling maandag 20:00 tot 22:00 uur.

Alle fragmenten en hele uitzendingen van De Stemming zijn te beluisteren op L1.nl/Stemming
De Stemming is er ook als podcast.

Kom langs of luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

'Zonder unsafe release kukelt Verstappen ook van podium af'

'Zonder unsafe release kukelt Verstappen ook van podium af'

Volgens Xavier Maassen valt Max Verstappen en het Red Bull-team niets te verwijten na de grand prix van Monaco, ondanks de tijdstraf voor een onveilige pitstop. "Ze hebben alles op alles gezet om naar voren te komen en die winst te pakken, maar gegokt…

Programma's