De Stemming: Quirine Melssen over ‘Vannacht naar dag’

De Stemming: Quirine Melssen over ‘Vannacht naar dag’

Vroege vogels opgelet: donderdagochtend 12 september – 75 jaar na het begin van de bevrijding van Zuid-Limburg – speelt Quirine Melssen de première van haar voorstelling ‘Vannacht naar dag’ in het Ursulinenklooster in Eijsden. Bijzonder is het tijdstip van aanvang: 06:09 uur!

Het is een kleinschalige muzikale en persoonlijke voorstelling over hoe de oorlog ook de volgende generaties niet onberoerd laat. Melssens moeder was in 1944 getuige van het bombardement op Arnhem.

Over het vroege tijdstip zegt de actrice en zangeres: “Mensen zijn op dat vroege tijdstip heel open en kwetsbaar, hét moment om een diepe, intense en magische beleving te ervaren.”

Na afloop van de één uur durende voorstelling is er een gezamenlijk ontbijt.

Klik hier voor de speellijst: vannachtnaardag.nl

Zondag 15 september is Quirine Melssen te gast in het L1-radioprogramma De Stemming. Van 11 tot 13 uur rechtstreeks vanuit café Forum in Maastricht. De toegang is gratis.

|

De Stemming

Iedere zondag live vanuit café Forum, Sint Pieterstraat 4 in Maastricht van 11:00 tot 13:00 uur op L1 Radio. Herhaling maandag 20:00 tot 22:00 uur.

Alle fragmenten en hele uitzendingen van De Stemming zijn te beluisteren op L1.nl/Stemming
De Stemming is er ook als podcast.

Kom langs of luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's