De Stemming - 5 nov 2017

De Stemming - 5 nov 2017

De Maas is eindelijk getemd. De kans op een watersnood is verwaarloosbaar klein. Over het Grensmaasproject praten Laurens Ebberink (Rijkswaterstaat) en Han Hamakers (inwoner Itteren).

Wat is het belang van streektaal? En moet de overheid zich meer inspannen om het gebruik van het Limburgs dialect te stimuleren?
Gesprek met de taalwetenschappers Diana Camps en Gino Morillo Morales.

Onze cultuuranalist Cyrille Offermans over de totale vernieuwing van museum Van Bommel Van Dam in Venlo.

Het kabinet trekt 5 miljoen euro uit voor onderzoeksjournalistiek. Druppel op een gloeiende plaat? Daarover Tanja van Bergen (Vereniging van Onderzoeksjournalisten) en Sjors van Beek (De Limburger).

Het panel - Maud Hermans (CDA), Roland van Vliet (VVD), Gert-Jan Krabbendam (GL) - discussieert over Blerick en andere actuele zaken.

Een column van communicatie-adviseur Jos van Wersch, en Claudia Couwenbergh (sopraan) & Alice Hendriks (piano) brengen werk van Gounod en Wesly.

Presentatie: Frank Ruber & Fons Geraets.

Terugluisteren

|
|

De Stemming

Iedere zondag live vanuit café Forum, Sint Pieterstraat 4 in Maastricht van 11:00 tot 13:00 uur op L1 Radio. Herhaling maandag 20:00 tot 22:00 uur.

Alle fragmenten en hele uitzendingen van De Stemming zijn te beluisteren op L1.nl/Stemming
De Stemming is er ook als podcast.

Kom langs of luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's