De Stemming - 22 apr 2018

De Stemming - 22 apr 2018

Zondag 22 april 11:00-13:00 uur

Is alles uit de kast gehaald om het Hoger Onderwijs voor Ouderen (HOVO) in Limburg te redden? Daarover docent Anton van Hooff en statenlid Henk van der Linden (50 Plus).

Moet de traditionele behandelmethode op de schop en is het tijd voor 'positieve' psychiatrie? Frenk Peeters, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit Maastricht, schreef er een boek over.

In het kader van de Maand van de Filosofie is Henk Manschot te gast, emeritus hoogleraar filosofie. In navolging van Nietzsche zegt hij: ‘De aarde is ziek en die ziekte heet de mens'.

Volgens onze analist Ralf Bodelier gaat het alsmaar beter met de wereld. Hij presenteert 10 redenen om optimistisch te zijn.

Het panel - Tirza Houben (PvdA-statenlid), Cor Bosman (middenstander), Ralf Bodelier (journalist) - discussieert over het ambitieuze investeringsplan van de Provincie en andere actuele zaken.

Een column van Niena Bocken en een optreden van zanger-gitarist Eric Devries.

Presentatie: Frank Ruber & Fons Geraets.

Terugluisteren

|
|

De Stemming

Iedere zondag live vanuit café Forum, Sint Pieterstraat 4 in Maastricht van 11:00 tot 13:00 uur op L1 Radio. Herhaling maandag 20:00 tot 22:00 uur.

Alle fragmenten en hele uitzendingen van De Stemming zijn te beluisteren op L1.nl/Stemming
De Stemming is er ook als podcast.

Kom langs of luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's