L1NWS - 16 jan 2017

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Het L1NWS van L1 TV, met de volgende onderwerpen in het nieuws:

Fusie Landgraaf en Heerlen definitief van de baan

Het CDA in Landgraaf zal vanavond tegen een fusie stemmen met Heerlen. Daarmee is de herindeling vrijwel zeker van de baan, omdat de steun van het CDA nodig is voor een meerderheid. Ook in Heerlen vergadert de gemeenteraad vanavond over het fusieplan en waar Heerlen er vrijwel zeker mee instemt, is Landgraaf een andere weg ingeslagen.

Mogelijk blijvend monument voor Heerlense jongen die zelfmoord pleegde

De organisatie van de stille tocht voor de 15-jarige Tharukshan Selvam, die gisteravond plaatsvond in Heerlen, kijkt tevreden terug op het eerbetoon. Zo'n 1500 mensen liepen mee in de tocht. Tharukshan pleegde vorige week zelfmoord omdat hij langdurig gepest werd. Hij is daarmee een boegbeeld geworden in de strijd tegen het pesten. Mogelijk krijgt hij nu een blijvend monumentje in de Heerlense wijk Meezenbroek.

Vandalen gaan weer tekeer in openluchttheater de Lichtenberg in Weert

Het openluchttheater De Lichtenberg in Weert is weer onder geklad met graffiti. Wie er achter de baldadigheid zit, is nog onduidelijk. Afgelopen zomer gebeurde al iets soortgelijks bij het theater. Maar het stelt de gemeente en de stichting die over het beheer gaat wel voor een probleem. Want hoe kun je een dergelijke locatie, midden in de natuur, beschermen tegen dit soort vandalisme?

Herstelwerkzaamheden oever Mookerplas

De herstelwerkzaamheden aan de oever van de Mookerplas zijn vandaag begonnen. Dat is nodig vanwege de lagere waterstand van de Maas. De eigenaar van het recreatiegebied wil de oevers versterken, om te voorkomen dat ze verder afbrokkelen.

Meepraten met de redactievergadering van L1

Meekijken in de keuken van L1. Dat kon vanmiddag. Camera's registreerden de dagelijkse nieuwsvergadering die live via Facebook werd uitgezonden. Een experiment, dat waarschijnlijk vaker gaat plaatsvinden.
Duth Green Carbon in Nederweert
Het meest circulaire bedrijf ter wereld ligt misschien in Nederweert. Duth Green Carbon is genomineerd omdat het grondstoffen uit versleten autobanden weer hergebruikt voor andere toepassingen. En daarmee is het bedrijf is een van de zes finalisten voor de prestigieuze prijs die tijdens het wereldforum in het Zwitserse Davos wordt uitgereikt.

Generale repetitie voor Eaters in Tilburg

De ijshockeyers van Laco Eaters uit Geleen hebben weer een druk weekend achter de rug. Zaterdag werd gewonnen van Den Bosch in de BeNeLeague en gisteren was het toekomst-team van Tilburg tegenstander tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Maar de ijshockeyfans kunnen niet wachten tot het woensdag is. Want dan speelt Eaters voor het tweede jaar op rij de bekerfinale. In Eindhoven tegen Heerenveen. De wedstrijd gisterenavond tegen Tilburg was dan ook een generale repetitie voor die finale overmorgen.

17:30

19:30