De Klassieke Gast met Samuel Agustín Aguirre Guerre

De Klassieke Gast met Samuel Agustín Aguirre Guerre

De klassieke gast van Emil Szarkowicz van zondag 17 juni is dirigent hoboist Samuel Agustín Aguirre Guerre.

Samuel studeert HaFa directie bij Jan Cober en hobo bij Marc Schaeferdiek en Ralph van Daal aan het Conservatorium Maastricht.

Samuel is in 1993 geboren in het Colombiaanse dorp Bolívar, waar hij zijn muzikale talenten ontwikkelde. Daarna startte Samuel met zijn muzikale studie in Medellín, de hoofdstad van zijn provincie. In Colombia speelde hij in belangrijke harmonie- en symphonieorkesten, zoals het 'Jeugd philharmonisch Orkest van Medellin' en de 'Youth symphonic band of Medellín’.

Met dit orkest nam Samuel deel aan een Europese Tour met als hoogtepunt het Wereld Muziek Concours 2013 in Kerkrade. Samuel kwam in 2014 naar Nederland waar hij bij de familie Spapens werd opgenomen om hier muziek verder te gaan studeren.

Sinds 2014 is hij hoboïst en hobo leraar bij de Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden, en dirigent van Les Jeunes de Sainte Cécile (Eijsden). Samuel kreeg in 2014 de "Zuyd Excellence Scholarship" beurs voor zijn excellente muzikale prestaties en uitstekende motivatie.

Sinds 2015 speelt Samuel in het Europese Unie Jeugd Harmonieorkest. In 2016 heeft Samuel als solist met Philharmonie Zuidnederland vijf concerten verzorgd in Limburg en Brabant.

In hetzelfde jaar is Samuel uitgenodigd door het Symphony Orchestra of Antioquia (Colombia) om hobo masterclasses te geven aan hobostudenten van het orkest en conservatorium. Ook sinds 2015 is hij verbonden als hobo docent van de muziekschool in Kerkrade. In juli 2017 kreeg hij de “WMC Talent award" vanwege zijn muzikale talenten.

Sinds 2018 is Samuel hoboïst van het Nationaal jeugd Symfonieorkest uit Colombia.

Terugluisteren

|

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's