De Klassieke Gast met Koen Cuijpers

De Klassieke Gast met Koen Cuijpers

De klassieke gast van emil Szarkowicz van zondag 13 mei is klarinettist Koen Cuijpers.

Koen Cuijpers kwam voor het eerst in aanraking met de klarinet op 9-jarige leeftijd toen hij startte met het nemen van les bij achtereenvolgens de heren Wil Lacroix en Jo Caelen.

Reeds voor en tijdens zijn studie aan het Conservatorium van Maastricht was hij actief bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en Symphonic Impulse.

Koen studeerde achtereenvolgens bij Jan Cober, Arno Piters en Leon Bosch en slaagde cum laude voor klarinetexamens op bes- en esklarinet.

Masterclasses/privé-onderwijs volgde hij bij onder meer Walter Boeykens, Eddy Vanoosthuyse, Eddie Daniels, Ralph Manno, Frank vd Brink, Harrie Troquet en Leo van Tol.

Van 2009 tot 2014 was hij concertmeester en repetitor van de houtgroep bij de Junge BläserPhilharmonie NRW onder leiding van Pierre Kuijpers, welke ook een grote rol als mentor speelde in zijn verdere carrière.

Momenteel heeft hij een drukke lespraktijk met een combinatie van een 5-tal limburgse muziekverenigingen, een privéschool en het geven van workshops en clinics in binnen- en buitenland. Tevens doceert/doceerde hij aan een talrijk aantal internationale conservatoriumstudenten, onder andere als regelmatig gastdocent aan het Conservatorium Maastricht.

Dit alles combineert hij met diverse free-lance werkzaamheden als orkestmusicus en solist.

Zo was/is hij onder andere actief bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het LSO(Philharmonie Zuid-Nederland), Blazersensemble Helicon, Ensemble 88, Houtblazerstrio DONAX, het Nederlands Philhamonisch Orkest/ de Nationale Opera, het Orkest van de Koninklijke Luchmacht, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht, De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen en het Symphonisches Blasorchester Schweizer Armeespiel

Ook werkte hij mee aan diverse CD-producties en live registraties in binnen- en buitenland. Zo was hij onder meer te horen op WDR3 Konzert als solist in het War-Concerto van Dirk Brossé.

|

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 uur de Klassieke Gast (ook als podcast), aansluitend een concert.

Ontdek meer over de Klassieke Avond.

Logo 1Limburg

Programma's