De Klassieke Gast met Emmanuël Pleijers

De Klassieke Gast met Emmanuël Pleijers

Emmanuël Pleijers is de Klassieke Gast van Emil Szarkowicz op zondag 15 april.

Emmanuël Pleijers werd in 1964 geboren te Heerlen. Van kinds af aan heeft hij naast zijn vader op de orgelbank en de pianokruk gezeten.

Hij heeft vanaf zijn zesde jaar in het kinderkoor van Noorbeek, dat zijn vader dirigeerde, gezongen. Zijn vader Gieliam Pleijers was amateur-kerkmusicus te Noorbeek en het was vanzelfsprekend dat hij opgroeide met kerkmuziek.

De voorliefde voor het Gregoriaans, de muziek van Palestrina, Bach en Bruckner heeft hij zo van huis uit mee gekregen.

Toen hij achttien jaar werd ging hij aan het Conservatorium te Maastricht, piano en schoolmuziek studeren. Vervolgens heeft hij vijf jaar lang de bekende Kurt Thomas cursussen te s' Gravenhage bezocht.

Daar werden zijn basisvaardigheden als koordirigent gevormd. Aan het Conservatorium te Maastricht studeerde hij verder o.a. Kerkmuziek en Gregoriaans bij Anton Kurris, koordirectie bij Jos Besselink en orkestdirectie bij Anton Kersjes.

Hij vervolmaakte zijn studie orkestdirectie bij Roger Rossel aan het Koninklijk Conservatorium te Luik.

Hij verzorgde diverse koorinstuderingen voor het LSO en het Maastrichts Conservatorium, waaronder: Trois Nocturnes van Debussy en Barbe Blue van Offenbach.

Hij verzorgde bij het Groot Omroep Koor o.a. de koorinstudering van Mozarts Requiem voor Jaap van Zweden, Haydns Schöpfung voor Frans Brüggen en het Requiem van Fauré voor Schlomo Mintz.

Hij was koordirigent bij Opera Zuids L' amour des trois Oranges, Don Giovanni, Cavalleria Rusticana en Pagliacci, Madama Butterfly, Die Entführung aus dem Serail, Cosi fan Tutte, Carmen en Macbeth, waarbij hij tevens de assistent van Jun'Ichi Hirokami was.

Aan de Opéra Royal de Wallonie assisteerde hij Patrik Baton bij La Traviata en Don Pasquale.

In het kader van het Euriade festival dirigeerde hij La tragédie de Carmen van Marius Constant / George Bizet.

Als docent koordirectie was hij werkzaam bij diverse muziekscholen, de VNK en de landelijke St. Gregoriusvereniging.

Verder wordt hij regelmatig gevraagd als jurylid in binnen- en buitenland.

Hij is dirigent van de Heerlense Oratoriumvereniging, waar hij behalve meer dan 25 grote, bekende oratoria (o.a. Passionen van J.S. Bach, H. Graun en G. F. Telemann)ook telkens onbekende werken heeft uitgevoerd. (o.a. de Marcuspassie van L. Perosi, Die Passion van Von Herzogenberg) Verder is hij dirigent van het Mannenkoor Cecilia 1837 Vaals, het Sittard’s mannenkoor Si-tard en het Koninkijk St. Caeciliakoor in Heer.

Meer kunt u lezen op zijn website www.emmanuelpleijers.com

Terugluisteren

Klassieke Avond

Iedere zondag van 18:00 tot 21:00 uur op L1 Radio.
Van 18:00 tot 19:00 de Klassieke Gast, aansluitend een concert. Meer over de Klassieke Avond ontdek je op L1.nl/KlassiekeAvond.

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.