Dansen op de Mijnen met Roger Dassen

Dansen op de Mijnen met Roger Dassen

Zaterdag 30 november Theater Heerlen (20:00 uur)

Gastspreker tijdens de tweede editie van Dansen op de Mijnen is Kerkradenaar Roger Dassen, de financiële topman van ASML. Het theatercollege is op zaterdagavond 30 november in Theater Heerlen (20:00 uur).

L1 is mede-initiatiefnemer van Dansen op de Mijnen, samen met het theater en De Limburger. Dit jaar worden op deze avond tevens de Kremers Awards uitgereikt. Bij Dansen op de Mijnen gaat ‘t nadrukkelijk om het ‘dansen’ en niet over ‘de mijnen’. Niet het verleden maar de toekomst is van belang.

Presentator van de avond is Leon Verdonschot.

Een periode van afstand tot de regio maakt de kijk op de regio alleen maar interessanter.​

De regio wil leren van prominente maatschappelijke spelers afkomstig uit eigen streek. Een jaar geleden opende EU-commissaris en Heerlenaar Frans Timmermans de reeks theatercolleges Dansen op de Mijnen. Dit jaar geeft Roger Dassen zijn visie. Kerkradenaar, voormalig CEO van Deloitte, hoogleraar Auditing aan de VU en nu financieel topman van chipmachinefabrikant ASML, een van de meeste innovatieve technologische bedrijven van ons land.

Tijdens zijn jarenlange internationale carrière is Dassen vele voorbeelden tegengekomen van noodzakelijke transitie. Hoe ziet hij de huidige transitie van Parkstad Limburg? Een periode van afstand tot de regio maakt de kijk op de regio alleen maar interessanter.

Uitreiking van Kremers Awards aan studenten.

Met het uitreiken van de Kremers Awards wil Stichting Behoud Mijnhistorie studenten en promovendi stimuleren om de vernieuwing van regio’s op sociaal en economisch gebied te onderzoeken en daar een scriptie of proefschrift over te schrijven.

In 1965 kondigde Joop den Uyl – toenmalig minister van Economische Zaken – de mijnsluitingen aan in Zuid-Limburg. Dit besluit zorgde ervoor dat de regio zich opnieuw moest uitvinden. Op economisch én sociaal gebied. En dat ging met vallen en opstaan. De lessen die tijdens dit proces van herstructurering zijn geleerd, wil Stichting Behoud Mijnhistorie blijvend onder de aandacht brengen.

De Kremers Award is genoemd naar Sjeng Kremers, oud-gouverneur van de provincie Limburg en eerste voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Mijnwerkerszoon Kremers speelde een essentiële rol in de herstructurering van Zuid-Limburg. De oud-gouverneur zal de naar hem genoemde prijzen zelf uitreiken.

Kaarten voor Dansen op de Mijnen

De kaartverkoop voor Dansen op de Mijnen gaat via Theather Heerlen. De entree voor het theatercollege is 7,50 euro. Meer informatie: KLIK HIER.

Logo 1Limburg

Programma's