Cultura Nova: Violiste Rosanne Philippens verovert Heerlen

Cultura Nova: Violiste Rosanne Philippens verovert Heerlen

De Amsterdamse violiste Rosanne Philippens is komend theaterseizoen Artist in Residence van het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Dat is een kunstenaar of artiest die van buitenaf een stad induikt om nieuwe eigen werk te creëren.

Tijdens Cultura Nova zal Rosanne Philippens haar concertreeks openen met meerdere optredens op één dag. Niet in het theater, maar op verschillende plekken in de stad. Zo zal zij een concert geven op het nieuwe Spoorplein in het Maankwartier. Dat is ter gelegenheid van de officiële opening van het nieuwe station in Heerlen. ’s Middags zal Philippens nog ene optreden geven op de bovenste etage van Schunck.

De afsluiter is in het Royal Theater, de oude bioscoop tegenover het Maankwartier. Daar zal het optreden in het teken staan van de Italiaanse cinema.

Cultura Nova

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

L1 doet uitgebreid verslag van de 29e editie van Cultura Nova. Elke dag is er een nieuwe uitzending van CNtv om 18:00 tot 18:15. Herhaling: 22:00, 00:25 en 17:00 de dag erna.
Alles is terug te kijken via www.l1.nl/culturanova.

Logo 1Limburg

Programma's