Cultura Nova TV - 29 aug 2018

Cultura Nova TV - 29 aug 2018

Cultura Nova is uitgebreid te volgen via L1. Elke avond vatten we de hoogtepunten samen in Cultura Nova TV. Te zien om 18:00 uur, gevolgd door herhalingen de hele avond en volgende middag.

Dit zijn de ingrediënten van woensdag 29 augustus:

Jongerentheater: een pleidooi voor tijd

Zes jongeren, waarvan drie uit België en drie uit Nederland, maken samen met Els Roobroeck een theaterproductie over tijd. Via een gesprek en improvisatietheater wordt het thema tijd onderzocht. Met name het gebrek aan tijd en wat dat voor hen en de mensen om wie ze geven betekent.

Nieuwe muurschilderingen voor Heerlen

De murals op tal van plekken in Heerlen zijn al jaren een begrip. Op vele gebouwen worden de murals door kunstenaars aangebracht om de aanblik te verfraaien. Rondom Cultura Nova verschijnen er nieuwe schilderingen op vijf flats aan de Peter Schunckstraat.

De identiteiten van Heerlen

Stadsdichter Merlijn Huntjens en theatermaker Nina Willems hebben samen met grafisch vormgever Guus Prevoo onderzoek gedaan naar alle identiteiten die Heerlen in de loop van de tijd heeft gehad. In een theatrale performance brengen ze op Cultura Nova hun bevindingen op de planken.

Terugkijken

Cultura Nova

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

L1 doet uitgebreid verslag van de 29e editie van Cultura Nova. Elke dag is er een nieuwe uitzending van CNtv om 18:00 tot 18:15. Herhaling: 22:00, 00:25 en 17:00 de dag erna.
Alles is terug te kijken via www.l1.nl/culturanova.

Logo 1Limburg

A76 weer open na ernstig ongeval

A76 weer open na ernstig ongeval

De A76 tussen Aken en Geleen is weer open voor verkeer. De snelweg werd zaterdagavond laat afgesloten vanwege een ongeval waarbij een vrouw werd aangereden.

Programma's