Cultura Nova TV - 28 aug 2018

Cultura Nova TV - 28 aug 2018

Cultura Nova is uitgebreid te volgen via L1. Elke avond vatten we de hoogtepunten samen in Cultura Nova TV.

Te zien om 18:00 uur, gevolgd door herhalingen de hele avond en volgende middag.

Dit zijn de ingrediënten van dinsdag 28 augustus:

Eten en toneel met het Belgische Laika

Het Belgische theatergezelschap Laika staat bekend om voorstellingen waarbij eten een belangrijke rol speelt. Dit jaar staan ze op Cultura Nova met het stuk Cantina. Een 'cantina' is in Spanje een plek dichtbij het station, waar je snel iets eet en drinkt, commentaar geeft op het nieuws en je baas uitscheldt. Het vormt het decor voor deze voorstelling.

Zin in meer? Hier 30 minuten 'Cantina' van Laika op Cultura Nova

Ssttt! Een stil bezoek aan de beeldentuin

Een zwijgzame wandeling door het donker. Dat is STIL.de beeldentuin van Hoge Fronten en Lieke Benders. De theatermaakster deed vier jaar lang onderzoek naar stilte. Ze deed afgelopen jaren al meerdere voorstellingen op basis van dit onderwerp. Dit keer beeldend theater in de buitenlucht.


Een primeur: leerlingen van Arcus stelen de show

Leerlingen van het Arcus College in Heerlen verzorgen voor het eerst een voorstelling tijdens Cultura Nova. Het stuk 'Spiegeldroom' werd gemaakt als afstudeerproject. De reacties waren zo goed dat de leerlingen van de opleiding Kunst, Theater en Media nu nog een keer het podium beklimmen tijdens het festival.

Cultura Nova TV van 28 augustus terugkijken:

Cultura Nova

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

L1 doet uitgebreid verslag van de 29e editie van Cultura Nova. Alles is terug te kijken via www.l1.nl/culturanova.

Logo 1Limburg

Burenruzie leidt tot schedelbreuk en gehoorverlies

Burenruzie leidt tot schedelbreuk en gehoorverlies

De rechter heeft een 27-jarige man uit Landgraaf veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Hij sloeg in december 2018 zijn buurman in elkaar met een honkbalknuppel. Het slachtoffer hield er een schedelbreuk en gehoorverlies…

Programma's