Cultura Nova TV - 30 aug 2018

Cultura Nova TV - 30 aug 2018

Cultura Nova is uitgebreid te volgen via L1. Elke avond vatten we de hoogtepunten samen in Cultura Nova TV. Te zien om 18:00 uur, gevolgd door herhalingen de hele avond en volgende middag.

Dit zijn de ingrediënten van donderdag 30 augustus:

Theater Titanick

Het Duitse gezelschap Theater Titanick vertelt verhalen in beeld en met veel sfeer. Acteurs, special effects en zelfgebouwde machines vormen het decor.

Dit jaar zijn ze te zien met het stuk 'Alice on the run'. Een eigentijdse versie van Alice in Wonderland, gebaseerd op de vluchtelingencrisis.


Berlijnse sfeer in de Heerlense binnenstad

Zelf noemen ze het de chillste culturele hotspot van Heerlen: Klein Berlijn in het Schelmenhofje in de binnenstad. Tijdens Cultura Nova zijn er elke avond activiteiten.

Bezoekers kunnen onder het genot van een drankje onder meer genieten van verschillende muzikale optredens.


Gezond eten in het Wortelrestaurant

Wortels die klaar zijn om geplukt te worden en een serveerster die op een wortel lijkt. Rachel Zweije staat op Cultura Nova met het Wortelrestaurant.

Een interactieve voorstelling over gezond eten, voor kinderen en ouders.


Een bezoek aan het land van Ayni

Tijdens Cultura Nova kun je in Hoensbroek binnenstappen in het land van Ayni. In een pand aan het Burgemeester Kessenplein is een installatie te zien van de Roermondse kunstenaar Morena Bamberger. Ze maakt installaties die lijken op vreemde wezens en landschappen.

Hele uitzending van 30 augustus terugkijken

Cultura Nova

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

L1 doet uitgebreid verslag van de 29e editie van Cultura Nova. Elke dag is er een nieuwe uitzending van CNtv om 18:00 tot 18:15. Herhaling: 22:00, 00:25 en 17:00 de dag erna.
Alles is terug te kijken via www.l1.nl/culturanova.

Logo 1Limburg

A76 weer open na ernstig ongeval

A76 weer open na ernstig ongeval

De A76 tussen Aken en Geleen is weer open voor verkeer. De snelweg werd zaterdagavond laat afgesloten vanwege een ongeval waarbij een vrouw werd aangereden.

Programma's