Cultura Nova TV - 27 aug 2018

Cultura Nova TV - 27 aug 2018

Cultura Nova is uitgebreid te volgen via L1. Elke avond vatten we de hoogtepunten samen in Cultura Nova TV. Te zien om 18:00 uur, gevolgd door herhalingen de hele avond en volgende middag.

Dit zijn de ingrediënten van maandag 27 augustus:

Wat vinden de medewerkers van Emma?

De Toneelgroep Maastricht speelt tijdens Cultura Nova het stuk 'Emma' over de gelijknamige schoenenfabriek. In de oude fabriekshal in Brunssum wordt het uitverkochte stuk meerdere keren opgevoerd. Medewerkers en machines van Emma Shoes spelen een belangrijke rol in de voorstelling. Wij spraken na afloop met de medewerkers die meespelen in de voorstelling.

Bekijk de registratie

De registratie van het stuk 'Emma' is online te zien.

Opnames van 'Emma'


Onderzoek naar beweging: Day Dream Space

Dansperformer Audrey Apers en ontwerper Tim Scheffer doen onderzoek naar beweging. In hun voorstelling 'Day Dream Space' gaan ze samen op zoek naar een collectieve beleving van dagdromen. Bezoekers gaan één voor één een ruimte binnen en worden verrast door dansers.


De stem van een generatie

Teksten van de Limburgse dichter Pé Hawinkels (1942-1977) uit Hoensbroek, omlijst en vertolkt door nieuwe muziek van een tiental Limburgse componisten. Dat is de voorstelling 'Pé Hawinkels - Stem van een generatie'. Wat weten we van Pé Hawinkels en hoe maak je een voorstelling aan de hand van gedichten? Verslaggever Wouter Nelissen zoekt het uit.


Terugkijken

Cultura Nova

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

L1 doet uitgebreid verslag van de 29e editie van Cultura Nova. Elke dag is er een nieuwe uitzending van CNtv om 18:00 tot 18:15. Herhaling: 22:00, 00:25 en 17:00 de dag erna.
Alles is terug te kijken via www.l1.nl/culturanova.

Logo 1Limburg

A76 weer open na ernstig ongeval

A76 weer open na ernstig ongeval

De A76 tussen Aken en Geleen is weer open voor verkeer. De snelweg werd zaterdagavond laat afgesloten vanwege een ongeval waarbij een vrouw werd aangereden.

Programma's