Cultura Nova TV - 1 sep 2018

Cultura Nova TV - 1 sep 2018

Cultura Nova is uitgebreid te volgen via L1. Elke avond vatten we de hoogtepunten samen in Cultura Nova TV. Te zien om 18:00 uur, gevolgd door herhalingen de hele avond en volgende middag.

Dit zijn de ingrediënten van zaterdag 1 september:

Feest in de Heerlense wijk Heerlerbaan

De wijk Heerlerbaan viert het hele jaar feest vanwege het 100-jarig bestaan. Afgelopen maanden werkten bewoners en verenigingen uit de wijk aan een culturele parade. Deze trok vrijdagavond door de straten.

Onthulling van de nieuwste muurschilderingen

De wijk Heerlerbaan is ook opgefleurd met nieuwe muurschilderingen. Deze zijn aangebracht op de flats aan de Peter Schunckstraat. In totaal komen er acht schilderen. De eerste twee, gemaakt door de Argentijns-Spaanse kunstenares Hyuro en de Amerikaanse kunstenaar Isaac Tin Wei Lin, zijn nu klaar.

Bekijk foto's van de onthulling

Elke avond feest in de spiegeltent

In de spiegeltent op het festivalterrein aan het Burgemeester van Grunsvenplein is het elke avond feest. Allerlei bands treden er op tijdens Cultura Nova. Muziekliefhebbers en theaterbezoekers drinken er na de voorstelling een biertje. Wij gingen sfeer proeven.

Psssttt! Wil je een snoepje?

Een snoepje aannemen van een vreemde moet je nooit doen, zeggen ouders tegen hun kinderen. Maar wat gebeurt er als je het wel doet. Tijdens Cultura Nova gaat de voorstelling 'Wil je een snoepje?' van theatermaker Annet Bremen in première. Drie meisjes fantaseren erop los wat er met hen gebeurt nadat ze 'ja' zeggen tegen het snoepje.

​Het nest van Godzilla wordt beschilderd

Cultura Nova eindigt zondag met een parade die vanuit de stad richting het festivalplein trekt. Daar speelt zich een show af rondom het nest van Godzilla. Kunstenaars nemen dat nest nog even onder handen. De afsluiting van Cultura Nova is zondag live te volgen via L1.

Zie: Live bij L1: Plasticiens Volants sluit Cultura Nova af

Terugkijken uitzending 1 september

Cultura Nova

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

L1 doet uitgebreid verslag van de 29e editie van Cultura Nova. Elke dag is er een nieuwe uitzending van CNtv om 18:00 tot 18:15. Herhaling: 22:00, 00:25 en 17:00 de dag erna.
Alles is terug te kijken via www.l1.nl/culturanova.

Logo 1Limburg

Programma's