Cultura Nova: Mama Izumi - Dreamers

Cultura Nova: Mama Izumi - Dreamers

Donderdag 2 september 16:30 | 21:00 en vrijdag 3 september 14:35 op L1 TV

In Dreamers reflecteert Mami Izumi op onze samenleving door de blik van de amusementsindustrie met haar overdaad aan vreugde en verondersteld geluk. Hoe kunnen we onze identiteit vinden in een wereld waarin we voortdurend oppervlakkige rollen aan moeten nemen en deel uitmaken van sociale kringen om geaccepteerd te worden? Met krachtige elementen van de amusementsindustrie wordt in beweging, geluid en beeld een platform gecreëerd voor de authentieke reis van vijf individuen: vijf breakdancers met hun persoonlijke verhalen, ervaringen, worstelingen, wensen, dromen en het verlangen om hun eigen plek te vinden in onze samenleving.

Mami Izumi
Mami Izumi (Japan, 1987) studeerde aan de Salzburg Experimental Academy of Dance in Oostenrijk. Zij danste bij verschillende internationale dansgezelschappen voordat ze in 2015 naar Maastricht verhuisde. Daar danste ze in verschillende choreografieën van GOTRA. In samenwerking met VIA ZUID ontwikkelde zij zich als choreografe en maakte ze Cotton (2017), Blind Walk (2018), Fukan – Bird’s Eye (2019) en de gewaagde danssolo Polished (2019), waarvoor ze samen met Roshanak Morrowatian de BNG Bank Dansprijs won. “De jury meent in Polished een sleutelwerk te herkennen in het groeiende oeuvre van deze, ook afzonderlijk opererende, vrouwen. Expressief, origineel, gewaagd. Met een intermenselijk onderwerp waarover je ook na de voorstelling nog lang kunt doorpraten”, aldus de jury.

Samenwerking met breakdansers
Met Dreamers verdiept Mami haar samenwerking met breakdansers van HFC Dancestudio. Als choreograaf werkte ze eerder met hen aan Romeo and Juliette, de openingsvoorstelling van Cultura Nova 2019 door Toneelgroep Maastricht. Dreamers creëerde zij i.s.m. VIA ZUID en Cultura Nova. Tijdens Cultura Nova 2021 zal de theater-première van deze voorstelling te zien zijn.

Credits:

 • Concept, regie en choreografie Mami Izumi
 • Teamleiding en choreografie Jop Vermeesch
 • Muziek (productie en compositie) Brendan Gijzen
 • Dans HFC crew (Joey, Marciano, Diego, Luc en Gianni)
 • Outside eye Roshanak Morrowatian
 • Lichtontwerp Jean-Lou Caglar
 • Tekst Merlijn Huntjens
 • Producent Stichting HFC Crew
 • Coproducenten Cultura Nova en VIA ZUID
 • Subsidiënt Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg
 • Met dank aan Cultuurhuis Heerlen, Schrit_tmacher

Cultura Nova

Cultura Nova is het jaarlijkse tiendaagse, internationale theaterfestival in de regio Heerlen, waarvan L1 al jarenlang verslag doet. Het festival biedt theater, film, dans, muziek en beeldende kunst, vaak op ongewone locaties.

Alle reportages over Cultura Nova zijn terug te kijken via L1.nl/CulturaNova.

Óngerwaeg en de Schienenbus van Bocholtz

Óngerwaeg en de Schienenbus van Bocholtz

L1mburg Centraal: geen Auw Wieverbal in Valkenburg

L1mburg Centraal: geen Auw Wieverbal in Valkenburg

Steeds meer personeel ziek door psychische klachten

Steeds meer personeel ziek door psychische klachten

Tajiri-jaar gestart

Tajiri-jaar gestart

Menig spits vreest MVV'er Özgür Aktas

Menig spits vreest MVV'er Özgür Aktas

Komt de Mosasaurus terug uit Parijs?

Komt de Mosasaurus terug uit Parijs?

Programma's