Cultura Nova bij L1: het spoorboekje

Cultura Nova bij L1: het spoorboekje

L1 doet ook dit jaar uitgebreid verslag van het internationale theaterfestival Cultura Nova. Online, op radio en tv kun je het culturele festijn op de voet volgen. Dit is ons spoorboekje.

Online

Via L1.nl/culturanova volg je het festival vanaf vrijdag 18 augustus dag en nacht, met onder meer veel videoreportages en foto’s. L1 werkt hiervoor samen met het Arcus College in Heerlen.

Ook kun je via L1 Facebook en L1.nl op vrijdag 18 augustus vanaf 21.30 uur live kijken naar de opening. Op zaterdag 19 augustus zijn we vanaf 14.00 uur live bij een bijzondere parade door de Heerlense binnenstad.

Op zondag 20 augustus is vanaf 21.00 uur live een bijzondere voorstelling op de Noorderbrug in Maastricht te zien.

L1 Radio

Op de zaterdagen 19 en 26 augustus komt het L1 Cultuurcafé van 10.00 tot 12.00 uur live vanaf het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen. Wouter Nelissen en Jolien Linssen praten je bij over Cultura Nova en alle andere culturele evenementen in onze provincie.

L1 TV

Op L1 TV is Cultura Nova van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 augustus dagelijks te volgen.

Vrijdag 18 augustus

Om 17.00, 18.00, 19.00 en 21.00 uur zie je een uitgebreide vooruitblik op Cultura Nova. Wat kun je dit jaar verwachten? Wouter Nelissen duikt in het programmaschema en je krijgt alvast een voorproefje van de openingsvoorstelling.

De opening is vanaf 21.30 uur live te volgen op L1. Onze camera’s registreren de bijzondere voorstelling ‘Firebirds’ van Theater Titanick uit Duitsland.

Zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 augustus

Elke dag zie je van 13.00 tot 17.00 uur het beste van Cultura Nova, met reportages en uitgebreide registraties van verschillende voorstellingen.

Om 17.50 uur is Cultura Nova TV er live vanuit Heerlen met bijzondere gasten, reportages en spectaculaire live-optredens van verschillende gezelschappen.

Projectieschermen

Sinds een paar dagen kan het niemand in Heerlen ontgaan dat L1 Cultura Nova van dag tot volgt.

Op verschillende plekken in de stad attenderen projectieschermen de voorbijganger op de L1-activiteiten tijdens het cultuur-event.

Niet alleen op het Burgemeester van Grunsvenplein zijn hoogtepunten van de uitzendingen te zien, ook op het grote LED-scherm van het Parkstad Limburg Stadion, de gevel van Berden Mode in Heerlen, in het Parkstad Limburg Theater, de Rabobank in Heerlen en de Vue-cinema op de Roda JC Ring in Kerkrade.

Je kijkt je ogen uit in Heerlen!

Cultura Nova

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

L1 doet uitgebreid verslag van de 29e editie van Cultura Nova. Alles is terug te kijken via www.l1.nl/culturanova.

Logo 1Limburg

Programma's