Cultura Nova TV - 31 aug 2018

Cultura Nova TV - 31 aug 2018

Cultura Nova is uitgebreid te volgen via L1. Elke avond vatten we de hoogtepunten samen in Cultura Nova TV. Te zien om 18:00 uur, gevolgd door herhalingen de hele avond en volgende middag.

Dit zijn de ingrediënten van vrijdag 31 augustus:

Het nachtleven van Parijs op de planken

Het Hongaarse circusgezelschap Recirquel speelt tijdens Cultura Nova het stuk 'Paris de Nuit'. De circusvoorstelling gaat over het bruisende nachtleven van Parijs in de jaren '30. Wij waren bij de eerste show in het theater in Heerlen en spreken met de makers.


Naar de kapper op het festivalplein

Je kunt tijdens Cultura Nova een bezoekje brengen aan een mobiele kapsalon. Niet om je haren te laten knippen, maar om in een kappersstoel onder een droogkap te luisteren naar verhalen. Twee jaar geleden waren er verhalen te horen van asielzoekers. Dit keer hoor je persoonlijke verhalen van bewoners van de Heerlense wijk Eikenderveld.


Een wereld van geluid met Playfield

Bij 'The Human Dance' van Playfield loop je binnen in een wereld van geluiden en bijzondere dingen. 'Zet je hoofdtelefoon op, loop rond en maak je eigen choreografie van het onvoorspelbare', zo zeggen de makers zelf. Verslaggever Nils Rompen stapt ook binnen bij deze bijzondere voorstelling.

Terugkijken uitzending 31 augustus

Cultura Nova

Het internationale theaterfestival Cultura Nova in de regio Heerlen is van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september 2019.

L1 doet uitgebreid verslag van de 29e editie van Cultura Nova. Elke dag is er een nieuwe uitzending van CNtv om 18:00 tot 18:15. Herhaling: 22:00, 00:25 en 17:00 de dag erna.
Alles is terug te kijken via www.l1.nl/culturanova.

Logo 1Limburg

A76 weer open na ernstig ongeval

A76 weer open na ernstig ongeval

De A76 tussen Aken en Geleen is weer open voor verkeer. De snelweg werd zaterdagavond laat afgesloten vanwege een ongeval waarbij een vrouw werd aangereden.

Programma's