Criminele Afrikaanse asielzoekers apart gezet in azc

Criminele Afrikaanse asielzoekers apart gezet in azc

Het is een groeiend probleem; asielzoekers die zich in de opvangcentra misdragen. Het gaat vaak om Noord-Afrikanen die als gelukszoekers in de stroom vluchtelingen meekomen. Ze hebben geen toekomst in ons land en wachten op uitzetting.

In het azc in Weert zijn ongeveer 80 Noord-Afrikanen die als economische vluchtelingen in Nederland terecht zijn gekomen. Op zoek naar een beter bestaan. Maar zij hebben geen recht op een verblijfsvergunning. Een deel van die 80 vluchtelingen veroorzaakt een veel problemen.

De groep die zich misdraagt wordt apart gezet. Ondertussen wordt geprobeerd om deze mannen zoveel mogelijk bezig te houden. Meer sportactiviteiten bijvoorbeeld. Maar opvallend is dat één vluchteling ook gewoon op straat is gezet. Hij mag 2 weken het asielzoekerscentrum niet in en moet maar zien dat hij bij de daklozenopvang kan slapen.  

Ook andere Limburgse azc's hebben met deze problemen te maken. Gouverneur Theo Bovens gaat binnenkort zijn zorgen uiten bij de Minister van Veiligheid en Justitie

L1NWS
Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vind je op www.L1.nl/Gemist
Losse onderwerpen uit het L1NWS kijk je terug via www.L1.nl/programma/L1video

Logo 1Limburg

Programma's