Concert Violins of Hope op L1 TV

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
MAASTRICHT, 7 april 2011 - L1 TV zendt zaterdag 9 en zondag 10 april een klassiek concert uit: Violins of Hope, uitgevoerd door het Limburgse Amati Kamerorkest.


De instrumenten maken delen uit van een zeer bijzondere collectie van de Israëlische vioolbouwer Amnon Weinstein. Hij ging in de hele wereld op zoek naar instrumenten die in de Tweede Wereldoorlog van Joodse musici werden gestolen. Het concert wordt opgedragen aan de bespelers van de instrumenten, hun lotgenoten en aan allen die - ook in de huidige tijd - op grond van ras, huidskleur of geloof worden onderdrukt en vervolgd. Het project Violins of Hope benadrukt dat muziek en kunst een belangrijke rol vervullen als boodschappers van hoop en vrede en als verbindende elementen tussen culturen.
Amati Kamerorkest staat onder leiding van Gil Sharon. In het tv-programma speelt het orkest Kamersymfonie opus 110 A van Shostakovich/Barshai.

Uitzending op L1 TV zaterdag 9 april om 11.00 uur, 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur en zondag 10 april om 11.00 uur en 13.00 uur.