Column Paul Dolhain: Wat kan ik slecht tegen Britten

Column Paul Dolhain: Wat kan ik slecht tegen Britten

Heerlenaar Paul Dolhain blikt kritisch terug op het nieuws van afgelopen week.

|
Om in een week waarin totaal willekeurig onschuldige mensen worden vermoord door een gestoorde idioot, te gaan lopen janken over het verlies van Ajax vind ik niet gepast. Het laatste dat ik wil is vergeleken worden met Yvon Jaspers. Ach… hoe zou het toch met haar gaan.

De brute moord op de twee wandelaars, die nietsvermoedend over de Brunssummerheide hun hond uitlieten, laat maar weer eens zien hoe kwetsbaar we zijn. Hoe onverwacht de zaken ineens kunnen lopen als je het totaal niet meer verwacht. Het kan ineens zomaar voorbij zijn. Wat als ze bijvoorbeeld sneller hadden gelopen? En wat als de scheidsrechter eerder had afgefloten. Oh sorry… dat is een ander onderwerp.

De moord zet alles in een ander perspectief. Het laat ons inzien dat we ons normaal druk maken over zaken die er totaal niet toe doen. Neem bijvoorbeeld dat SP-spotje. Het is van een wel heel bedenkelijk niveau. Ik ben niet zo van anderen afbranden, ga toch uit van de kracht van jezelf. Dat zei Ten Hag….. sorry, daar ga ik weer… mijn oma… dat zei mijn oma vroeger ook altijd.

Of neem BBC-presentator Danny Baker. Hij plaatste een foto van een aapje in een regenjas, met een bolhoed en wandelstok, die de hand van een vrouw vasthoudt. Hij schreef erbij ‘Koninklijke baby verlaat het ziekenhuis’. Dat werd gezien als racistisch, terwijl dát zijn opzet helemaal niet was. Hij werd ontslagen en is nu een racist. Het mag dan misschien wel typisch Brits zijn, maar ik kan er slecht tegen. Oeehh, wat kan ik slecht tegen Britten.

Ach ja… het maakt me droevig. Twee mensen op de heide, en de verdachte kwam wederom uit een instelling gewandeld. Even verderop, in Kerkrade, werd een andere verdachte opgepakt. Ook die persoon heeft vermoedelijk meerdere mensen vermoord. Het zet je aan het nadenken. Geniet van het leven, pluk de dag. We kunnen er alle clichés tegenaan gooien. Ze zijn allemaal waar. Want voor je het weet, voor je het weet, zit je met vier Engelse ploegen in twee finales!!!! Sorry!
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's