Column Paul Dolhain: Vriendenbaantjes en telefoonstoringen

Column Paul Dolhain: Vriendenbaantjes en telefoonstoringen

Heerlenaar Paul Dolhain blikt kritisch terug op het nieuws van afgelopen week.

|
Net in de week dat er gemeentes zijn die lachgas in de ban willen gaan doen, wordt bekend dat Limburg dé koploper is in het gunnen van baantjes aan oud-politici. Limburg geeft meer geld uit aan vriendenbaantjes dan de overige 11 provincies bij elkaar. Dat is knap. Toch sta ik er persoonlijk niet zo te kijken van het nieuws. We werden in de jaren '90 al het Palermo aan de Maas genoemd. Ik maak me meer zorgen. Stel dat Dion Graus straks echt gaat stoppen. Zou hij dan ook door de Provincie gevraagd worden voor een baantje? Het zal toch niet? Al moet de man razend populair zijn in de politieke sector, hij komt namelijk overal mee weg.

Overigens ontkent Bovens uiteraard “dat er op niet-transparante wijze wordt gewerkt door de Provincie.” Kijk… daar heb ik geen lachgas voor nodig. Als Bovens in een Glazen Huis zou werken, zou de boel beslaan van de lucht die er aan zijn functioneren hangt. Dat ze voor hem eens een Alert uitsturen.

Dat KPN een storing had, oke. Dat daardoor 112 niet gebeld kon worden, oke. Maar hoeveel alerts moeten er wel niet gestuurd worden om duidelijk te maken dat er een storing is? Mijn telefoon bleef aan de lopende band herrie maken. Uiteindelijk heb ik besloten mijn telefoon 'onklaar' te maken. Ik heb alles teruggezet naar de fabrieksinstellingen en bij het aanzetten ging het kreng weer af, al bleek het toen te gaan om een push-bericht over Maarten van der Weijden. De ideale schoonzoon had zijn tocht door de plomp volbracht. En ja… het is vreselijk knap, ik zou al na 400 meter verzuipen, ook al zou je misschien denken dat ik met mijn goddelijke lijf zou moeten blijven drijven. En ja… het was allemaal voor het goede doel, dus klap klap applaus applaus, maar je wordt tegenwoordig dood gegooid met al die goede doelenacties.

Alpe d’Huzes zit er net op. De SamenLoop voor Hoop is bijna continue ergens aan de gang. Nog even en alle Glazen Huizen worden weer uit de folie gehaald. Ik merk dat ik er een beetje klaar mee ben. Niet zozeer vanwege het feit dat we iets doen voor het goede doel, maar meer dat we er allemaal zo ongelooflijk mee in de picture willen staan. “Kijk mij eens even losgaan voor het goede doel.” Ik koester steeds meer de anonieme gever. De donateur die zich niet in het zweet werkt voor het oog van camera. De goedhartige mens die niet met een enorme harde lul door een plomp heen rost. En voor de duidelijkheid: dan bedoel ik dus niet dát wat ze er in het provinciehuis onder verstaan.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's