Column Paul Dolhain: Verstappen in Zandvoort, bier in Arcen

Column Paul Dolhain: Verstappen in Zandvoort, bier in Arcen

Heerlenaar Paul Dolhain blikt kritisch terug op het nieuws van afgelopen week.

|
Deze week werden de prijzen van het Formule 1-circus in Zandvoort bekendgemaakt en misschien is het eens goed dat iemand die deze week vijf ongelukken op de A76 heeft weten te ontwijken daar zijn mening over geeft. Om ‘onze’ Max rondjes te zien rijden moet namelijk flink wat geld worden neergelegd. Zoveel zelfs dat je je kunt afvragen of de toeschouwers de aanleg van de volledige infrastructuur, van de anders niet te bereiken badplaats, volledig moeten neerlappen.

De keuze is wat mij betreft heel simpel. Of je kijkt live naar Verstappen in Zandvoort, geschatte kosten voor 3 dagen: 1500 euro inclusief overnachtingen, eten en drinken en fileleed op heen en terugweg. Of je koopt voor hetzelfde geld een gloednieuwe televisie die je lekker laat thuisbezorgen, een 3-jarig Ziggo-abonnement, huurt een pitspoes die tijdens de race lekker over je knieën heen schuurt en slaat voor het hele seizoen bier in.

En laat dat bier uit Arcen komen! De brouwerij dreigt door een dijkverlegging onder te lopen. Dat kan dus als ik het goed begrepen heb tot een biertechnische drooglegging leiden bij Hoogwater? Of misschien wel nóg erger. De bierketels lopen vol met water. Ik weet niet of er al een actiecomité is, maar anders start ik er gelijk een. Slogan: Laat Hertog Jan geen Heineken worden!

Ik ga er vanuit dat er al verschillende petities zijn gestart. Oh… dat is een smerig woord he: petitie. Ik vind dat de meest luie manier van protesteren. Zo van: “Hier heb je mijn handtekening, succes ermee, nou heb ik een beloning verdiend.” Iedere minuut maken hele boze luie mensen een petitie aan op petitie.nl. Er zijn zelfs petities online gezet waarin wordt geëist dat zowel de prijzen van F1-kaartjes als van Ziggo-abonnementen verlaagd moeten worden. Niet dat iemand zich iets van de petities aantrekt, maar mocht het toch gaan gebeuren. Dan stel ik voor om toch voor optie twee te gaan. Alleen al omdat ik na deze week geen zin meer heb om nog een keer in een file te staan.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's