Column Paul Dolhain: Verdovende middelen

Column Paul Dolhain: Verdovende middelen

Onze huiscolumnist Paul Dolhain was weer aan het woord in Route Regio:

|
Dus je bent hardloper en je wordt opgepakt op festival Sziget met een kilo xtc-pillen, 451 plastic flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana. Het is ook wat veel om mee weg te rennen, maar de bijnaam ‘sprinttalent’ mogen ze Roelf Bouwmeester wat mij betreft ontnemen. Ik weet niet wat ze onze atleten allemaal leren op Papendal, maar ik denk dat ze daar het stroomverbruik eens goed moeten checken. Onlangs werd ook Madiea Ghafoor in Duitsland aangehouden met 13 kilo crystal meth en 43 kilo xtc-pillen in haar auto. Ook zij is een ‘sprinttalent’. Ik weet niet wat de precieze kwalificatieprocedures zijn voor de Olympische Spelen voor volgend jaar, maar het lijkt wel alsof Frans Masmeijer Chef de Mission is.

Misschien dat ze de zoon van Femke Halsema eens naar Papendal moeten sturen om de boel wat wakker te schudden. Of de Roermondse handhavers die joekskapel Paaf Aaf uit Roggel zonder pardon de tuba het stilzwijgen oplegde. Regels zijn regels en daarmee basta. Zij maken korte metten de 100 meter cocaïnesnuiven op topsportcentrum Paddodal. Geen flauwekulletjes bij de Roermondse moraalridders.

Die handhavers mogen wat mij betreft ook langs gaan bij Frans Koevoets. Koevoets is de man die in een brief de radiomakers van ‘Met het oog op morgen’ verzocht om het lied ‘Gute Nacht Freunde, dat de begin- en eindtune van het programma is, te vervangen. Het lied van Reinhard Mey bevat namelijk de zin: ‘Was ich nog zu sagen hätte, dauert eine Zigarette' en dat is volgens Koevoets niet meer van deze tijd. De man draait een beetje door als je het mij vraagt. Voor straf zouden de handhavers hem een hele middag op een tribune in Alkmaar mogen plaatsen.

Overigens las ik zojuist dat gisteren in Blerick een 22-jarige vrouw is opgepakt omdat ze in huis een hennepplantage van bijna 400 planten had. Ben benieuwd welke ‘topatleet’ achter deze drugsvondst zit. Fijn weekend.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's