Column Paul Dolhain: Tractoren op het Malieveld

Column Paul Dolhain: Tractoren op het Malieveld

Onze huiscolumnist Paul Dolhain was weer aan het woord in Route Regio:

|
Eindelijk werd er eens goed gestaakt. Eindelijk stond het Malieveld eens goed vol, het verkeer hartstikke vast en werden er keiharde eisen op tafel gelegd. Niet zoals de FNV dat meestal regelt, met een frietwagen en een paar punttentjes, want stel je voor we worden nat. En dat de leraren en het zorgpersoneel daar keurig in mee gaan, met van die kartonnen bordjes met daarop veel te netjes, met kleurstiften geschreven, derderangs rijmelarijen, om huiswaarts te keren met een half procentje. Niks! De beuk erin en keihard staken. Het was een genot om naar te kijken. Ik kreeg er een grijns van op mijn smoel zoals Trump dat ongetwijfeld ook moet hebben als hij Bernie Sanders aan het werk ziet.

De boeren zorgden voor opstand en ondanks dat half Nederland te laat op het werk was, oogsten ze nog witlof ook. Heerlijk. Ik heb er van genoten. Er gingen meer boeren de barricade op. Bij Roda JC duwen ze gewoon hun eigenaar via de hoofdingang naar buiten. De la Vega werd eruit gebonjourd als een Haagse wethouder, via de voordeur! Slechter dan dit kan het toch niet meer bij ‘de trots van het zuiden’. Als ze drie punten in mindering krijgen staan ze stijf onderaan. Wat hebben ze te verliezen. De boer op! Het heft is weer in eigen handen genomen en of het wat zal uitrichten moet later blijken.

Op Maastricht Aachen Airport werd in ieder geval twee dagen getraind op een eventuele terroristische aanval. Het hek is van de dam. En nou zeg ik niet dat we alle problemen zo moeten oplossen, maar het is weer eens iets anders. Laat de leraren weer eens ouderwets borstels door de Tweede Kamer heen smijten of verpleegkundigen eens met wat injectienaalden dreigen. Dat levert in ieder geval mooie beelden op.

Vandaag vieren we dierendag. Een dag zonder Marianne Thieme. Een dag om wasberen te lokken met een blik ansjovis en gouden kalveren uit te delen. Een dag waarop Jumbo al zijn besmette dieren een dagje buiten de koeling laat en het bokbier weer flink genuttigd gaat worden! Dierendag anno 2019.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

1Lunch: Politicus zoekt 'online bullies' thuis op

Man die zijn dode moeder in huis verborg weer voor de rechter, traumahelikopter naar ernstig ongeval, tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals en politicus zoekt mensen op na online scheldkanonnades. Dit en meer in onze 1Lunch.

Programma's