Column Paul Dolhain: Schoolreisje naar Hilversum

Column Paul Dolhain: Schoolreisje naar Hilversum

Onze huiscolumnist Paul Dolhain was weer aan het woord in Route Regio:

|
Het leek wel een verlaat schoolreisje. De promotiebusrit naar Hilversum had iets bijzonder lachwekkends. Terwijl Mevrouw Penn-te Strake antwoord gaf op de vragen van de NOS, zag je de lippen onder dat maffe snorretje van Bovens ook meebewegen. Het zag er zo grappig uit. Zijn gezicht liet los dat hij zojuist te horen had gekregen dat de PABO failliet was gegaan. Het had iets Macro Kronerigs. Hij stond daar zo zielig langs de zijlijn.

Ik vond de hele presentatie nogal een ‘losing game’. De slogan Come Closer stond bijvoorbeeld op tiet-hoogte op de rode T-shirts die de dames aanhadden. Dat kwam nog al Epsteins over. De sambaband speelde Braziliaanse muziek. Psssst dat ligt niet in Europa. Daarnaast was de lading bubbels die werd uitgeschonken om de jury te imponeren, Frans, terwijl de Limburgse wijn hoogtijdagen viert. En dan hebben we het nog niet eens over de dieselbus, terwijl Hilvercity ook een station heeft. Als je dan toch het milieu wilt verkloten pak dan het vliegtuig. Gewoon om Gerard Joling duidelijk te maken dat er wel een vliegveld ligt in het Zuiden.

We zouden door al dat theater bijna vergeten dat een Limburger, na dertig jaar Nederlandse droogte, de gele trui om de schouders droeg. Hij won zeer verrassend een sprint die hij eigenlijk voor iemand anders aantrok. In zijn kielzog haalde Demi Schuurs de kwartfinale van Wimbledon en werd Heerlenaar Twan Hermans wereldkampioen tafelvoetbal. De voetbalvrouwen evenaarde de beste prestatie van de mannen. Daar neem ik dan weer wel mijn petje voor af. Net als al die schutters die deelnemen aan het OLS. Urenlang bolletjes van een boom afknallen. Heerlijk lijkt me dat.

Ik zou het Aart Staartjes gunnen. Na 35 jaar loopt meneer Aart niet meer tussen de broccolibomen, zegt hij nooit meer Pinjo, ligt hij niet meer veel te dicht tegen ienieminie aan om vervolgens tegen de warme kadetten van Gerda Havertong aan te kruipen om de dag erna vrolijk met Sien aan het ontbijt te zitten. Sesamstraat is overleden. Alleen Graaf Tel leeft nog voort. Zonder dat maffe snorretje dan. Fijn weekend.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's