Column Paul Dolhain: Nederlanders en het weer

Column Paul Dolhain: Nederlanders en het weer

Onze huiscolumnist Paul Dolhain was weer aan het woord in Route Regio:

|
Nederland en het weer. Waar als het een beetje vriest gelijk een strijd losbarst om als eerste een natuurijswedstrijd te mogen organiseren, was er nu een battle tussen meteorologen om de hoogste temperatuur op de thermometer te laten noteren. Laten we Gilze feliciteren en Deelen een nieuwe cadeau geven en verder doorgaan met ons leven.

Er zijn geen spoorrails gesmolten, veruit de meeste bejaarden in mijn flat leven nog, het zwembadwater is niet verdampt en ondanks de enorme hitte in Europa zijn die Britten nog steeds niet opgerot. Al beweert ome Boris ‘dat hij dat wel even gaat regelen’.
Fantastisch dat alle machtswellustelingen zich heden ten dagen onderscheiden met een kapsel als een verdord stuk graszode.

Vandaag start misschien wel een historische Touretappe. Ik kan iedereen aanraden de etappe te gaan bekijken vanuit een zwembad. En niet alleen omdat Kruijswijk de basis kan leggen voor een eindzege. En ook niet omdat de natuur zo fantastisch is. Nee… ik wil dat u goed kijkt naar het wegdek. Sinds kort is het helemaal hip om piemels op het wegdek te tekenen. Ik zou niet weten waarom, maar blijkbaar komen wielerliefhebbers die naar Frankrijk afreizen om hun helden te zien zwoegen niet verder dan het tekenen van piemels.

En Frankrijk zou Frankrijk niet zijn als ze al die piemels censureren. Hoe ze dat doen? Ze hebben twee mannen ingehuurd en ze potten verf meegegeven om al die Tourpiemels om te turnen tot uiltjes en vlinders. Briljant. Je zou, aangezien er al twee rondjes staan eerder een fiets verwachten, maar ach… een uiltje of vlinder is ook schattig en ik zal er wel geen zak van snappen.

Nou is het al een spannende Tour, maar dit geeft de koers een nieuwe dimensie. Wat doe jij voor een werk? Ik ben een lullenverver. De piemelpainters hebben het druk, maar wat ik me afvraag: zou het ook met Boris Johnson lukken? Een grotere uitdaging kun je als snikkelschilder niet krijgen toch? Al vind ik een vlinder of uil niet echt bij hem passen. Je zou hem kunnen overschilderen als Trump, wellicht dat de Britten dan wel zien wat ze voor de eigenwijze klas hebben staan?

Vanaf de afdeling diepvriesmaaltijden van mijn supermarkt wens ik u allen een fijne etappe en een ontzettend fijn weekend.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's