Column Paul Dolhain: Limburg naar Amsterdam

Column Paul Dolhain: Limburg naar Amsterdam

Onze huiscolumnist Paul Dolhain was weer aan het woord in Route Regio:

|
Waar tegenwoordig heel Nederland een excursie naar het Malieveld onderneemt om eens lekker te staken, vertrok Limburg afgelopen maandag naar Amsterdam. En het was feest. Tot in de late uurtjes ademde iedere porie van Paradiso Limburg. Het was groots met een zachte G, want ’s nachts op de weg terug noa ’t zuuje was er geen lampje meer aan in Brabant. Niet dat ik er bij was, maar lang leve social media.

Op de zelfde avond werd De Sjeng uitgereikt. En nee dat is geen trofee die als je hem om de schouw zet de hele dag als een papegaai 'aaaaaj kut' begint te blèren. Nee, de trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan aanstormend talent of mensen die goed overweg kunnen met een accordeon: vandaar waarschijnlijk Lex Uiting. Een talent is het zeker. Er is wel één voorwaarde aan de prijs gesteld: Als Lex Uiting het Songfestival gaat presenteren en later ook nog Jezus speelt in The Passion, moet hij het kloemel weer inleveren.

Veel mensen kunnen vanaf volgende weekend weer hun hart ophalen als op veel plaatsen de veren en mutsen worden afgestoft en de elvenraden onder hun steen vandaan komen gekropen als het carnavalsseizoen wordt geopend. En ja… de kogel is door de kerk: er rijden toch weer bussen. Een bedrijf uit Valkenburg is bereid gevonden om mensen vanaf het MECC naar het station te rijden. Als ook maar iemand het waagt in die bus te kotsen of heibel te bouwen. Hemel en aarde zijn bewogen zodat niemand 500 meter hoeft te zwalken. We zullen de besmeurde bus opwachten alsof de Feyenoordselectie aan boord is.

Ik ga nog even genieten van een carnavalloos weekend. Amuseert u.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.
Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Zeg het ons: Waar moet Route Regio écht eens een keer heen? Geef je op!

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's