Column Paul Dolhain: Laten we eens meer lachen

Column Paul Dolhain: Laten we eens meer lachen

Onze huiscolumnist Paul Dolhain was weer aan het woord in Route Regio:

|
Weet je wat lachen is: om het gemeentehuis van Venray binnen te lopen en ze de tip te geven dat als ze niet blij zijn met een lachgaswinkel, ze dan misschien een ballonnetje moeten innemen.

Wellicht is het ook een idee om dan daarna nog eens met een boerka naar binnen te lopen en vervolgens aan een medewerker te vragen of de airco een tandje hoger kan want die hitte van de laatste dagen gaat je niet in de koude kleren zitten.

En als je daar dan toch in de buurt bent kun je ook gelijk even doorrijden naar Venlo om aan de mensen op straat te vragen waar je ergens veilig kunt pinnen.
Vervolgens loop je met een e-smoker een willekeurig terras op om een rokend stel uit te roken en aan de barman te vragen waarom het bier zo goedkoop is.

Wat ik me trouwens net afvraag: als je inbreekt in het gemeentehuis met een bivakmuts op. Wordt je dan dubbel gestraft nadat je bent betrapt?

Wellicht is het ook wel een leuk idee om naar Hongarije te rijden en aan Lewis Hamilton de stelling voor te leggen: wat duurt langer een onverwachte pitstop van Mercedes of vlechtjes in je haar rijgen om vervolgens een integraalhelm over je harsens te planten.

Wat me ook leuk lijkt is om maandag naar Weert te rijden en daar op de markt een ode te brengen aan de Zangeres Zonder Naam met een van haar allereerste hits: ‘Hij was maar een neger’. Om vervolgens de plaatselijke bevolking te feliciteren met het feit dat ze de zangeres niet gedenken. Voor de mensen die nu denken dat ik een grapje maak: Nope, het nummer staat gewoon op internet en is onthutsend. Zelfs in de Auroraflat in Heerlen worden ze er misselijk van.

Maar goed, ik dwaal weer eens af, waar ik het eigenlijk over wilde hebben: Laten we eens meer lachen. Het weekend staat voor de deur. Kleur lekker buiten de lijntjes allemaal. Genieten met volle teugen, want voor je het weet is het weer maandag. Fijn weekend! Ciao! Of was het nou adios?
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's