Column Paul Dolhain: Het WK vrouwenvoetbal is bijna afgelopen

Column Paul Dolhain: Het WK vrouwenvoetbal is bijna afgelopen

Onze huiscolumnist Paul Dolhain was weer aan het woord in Route Regio:

|
Onze Leeuwinnen hebben het geflikt. Wat een waanzinnige prestatie van een ploeg die doet denken aan het mannenteam dat in Brazilië onder leiding van Louis van Gaal ook boven verwachting presteerde. Een collectief, een team. Het enige dat me nog stoort is het commentaar van mannen op het damesvoetbal. Ik bedoel, ik begon de wedstrijd tegen Zweden ook pas interessant te vinden toen iemand mij erop wees dat Jakobsen op Van Es stond, maar een beetje respect mag toch wel he.

Zo denigrerend, terwijl het een wedstrijd was om je vingers helemaal bij af te likken. Oke, het voetbal was niet altijd even goed, maar periodes speelden ze uitstekend. Verdedigster Bloodworth is de stofzuiger in de verdediging, Van der Donk veegde het middenveld schoon en ook Van Veenendaal hield uiteindelijk haar doel mooi clean. Het venijn van de pot zat uiteindelijk in de staart. Groenen scoorde met een streep in de verre hoek. Een beautycase van een goal. De overwinning was in de tas en nu maken de dames zich op voor de finale, al zal het nu eerst zaak zijn om de boel op lappen. De wedstrijd vergde immers veel energie.

Er wordt flink gekeken naar de wedstrijden in ieder geval, zo’n 5 miljoen mensen zagen de halve finale op hun scherm. Dat kwam misschien ook omdat social media kampte met een storing. Ik kwam erachter omdat ik bij de buren ineens stemmen in de woonkamer hoorde. Ze spraken weer eens met elkaar. Het ging weliswaar over het feit dat zij zijn dickpic niet geopend kreeg, maar dat is een detail. Een social media-storing in de week dat er niet meer geappt mag worden op de fiets. Toeval?

De telefoonhouder voor de fiets is overal compleet uitverkocht. Dat is toch wel het meest onzinnige accessoire dat er ooit gemaakt is. Dat het überhaupt bestaat. Het is de meest absurde uitvinding van de mens sinds de komst van de designvaas waar met geen mogelijkheid een bos bloemen in te zetten. De telefoonhouder voor op de fiets is net zo overbodig als een Spitzenkandidaat. Vandaag schroefde mijn blonde buurvrouw overigens haar fietsbel van het stuur. “Je mag toch niet meer bellen op de fiets?”, riep ze nadat ik haar wat vreemd aankeek. “Nog even volhouden”, zei ik, “nog heel even en dan is het WK vrouwenvoetbal afgelopen.” Dat deuntje van Jantje Smit maakt iedereen namelijk stapelgek.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.
Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Zeg het ons: Waar moet Route Regio écht eens een keer heen? Geef je op!

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

Dumoulin is na vijf jaar prestigieuze wielrentrofee kwijt

De Limburgse Mike Teunissen mag zich geen wielrenner van het jaar noemen. Die eer ging woensdagavond in Den Bosch naar Mathieu van der Poel. De wegrenner, veldrijder en mountainbiker volgt Tom Dumoulin op, die vijf jaar op rij de Gerrit Schulte Trofee…

Programma's