Column Paul Dolhain: Het dondert en bliksemt

Column Paul Dolhain: Het dondert en bliksemt

Heerlenaar Paul Dolhain blikt kritisch terug op het nieuws van afgelopen week.

Paul wil voordat het weekend begint nog wel wat kwijt.

|
Sinds er een Mexicaan is neergestreken in Kerkrade dondert en bliksemt het. Er zijn zelfs muren omgewaaid en dat wil wel wat zeggen. Ik weet natuurlijk vrij weinig van de deal af en de bedoelingen van meneer Vega, maar de voortekenen zijn niet erg gunstig. Laten we hopen dat hij het zinkende schip in ieder geval veiliger de haven binnenbrengt dan de kapitein van het cruiseschip dat wilde aanleggen in Venetië.

Maar goed, ik wil het over voetbal hebben. Mij viel op dat de reclames rondom het Nederlands Elftal, dat gisteravond speelde om de Nations League, allemaal gericht waren op het vrouwenvoetbal. Geen Donny, Frenkie of Virgil die flessen bier aanprijzen, maar Lieke en Shanice die reclame maken voor hun eigen poppetjes en een bank waarvan we weten dat ze zich door niemand laten gehouden. Times are changing.

Wat niet verandert: vanaf morgen draagt iedereen weer een roze mutsje. 50 jaar Pinkpop en dat betekent dat veel Limburgers weer gaan genieten van bier, muziek, bier en Rapper Boef. Ben eens benieuwd hoe lang Rapper Boef zondag op het podium staat. Zullen we een pouletje maken of zal ik zwijgen? Aangezien we deze week van de rechter te horen kregen dat zwijgen tegen je kan werken voorspel ik 5 minuten. Al staat hij in de avond geprogrammeerd tijdens etenstijd. In hou het in dat geval op 5 minuten, maar hij wordt er niet afgejaagd met een beker bier, maar met een bord bami.

Of toch bier… Ik twijfel. Er zijn namelijk gisteren invallen geweest in één woning in Beek, één woning in Venlo en twee woningen in Venray. Reden: in negen maanden tijd zijn duizend vrachtwagens met in totaal zo’n 25 miljoen liter bier met onbekende bestemming vertrokken uit een accijnsvrij depot in Frankrijk. Waar het ‘sjoemelpils’ nu is, is niet duidelijk. Maar… het zal toch niet? Stel dat het noodweer van afgelopen dagen een voorproefje was van de bierdouche die Rapper Boef te wachten staat? Dan wordt het in ieder geval een geweldig mooie Pinkpop. Amuseer je allemaal. Ik zie de filmpjes wel langskomen.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Transgenderstel weer belaagd: 'Poging tot aanrijding'

Transgenderstel weer belaagd: 'Poging tot aanrijding'

De schrik zit er goed in bij het Heerlense transgenderkoppel Kristiana Moretti en Arianne Brink, dat deze zomer uit de Auroraflat verhuisde vanwege pesterijen en dreigingen. Ze zijn woensdag opnieuw belaagd, vertellen ze tegen L1.

Programma's