Column Paul Dolhain: Henk Stienstra overleden

Column Paul Dolhain: Henk Stienstra overleden

Onze huiscolumnist Paul Dolhain was weer aan het woord in Route Regio:

|
Gisteren is Henk Stienstra overleden. Of zoals de media kopte: “De rijkste man van Limburg is overleden”. Ergens walg ik van die kop. Ja, hij had veel geld. Daar heeft hij ook keihard voor gewerkt. Maar de man was veel rijker om andere redenen. Hij laat lieve drie dochters achter, dan ben je pas rijk. Daarnaast was hij de normaalste man van de wereld en was hij gul voor alles en iedereen die hij lief had. En nee… dan heb ik het niet over geld, maar over liefde. Als de kop dat bedoelde, heb ik niks gezegd, maar ik betwijfel het.

In Australië gaat Instagram een wijziging doorvoeren: het aantal likes wordt daar binnenkort niet meer vermeld onder de geplaatste foto. Wat er overblijft zijn enkel de plaatjes. De waardering is niet meer zichtbaar, je hoeft je niet meer te meten met anderen. Saai he? Maar ontzettend puur. Zoiets dus.

Ik ben eens benieuwd of die nieuwe Insta-variant alles weer wat beter in perspectief zet. Ik zie op dit moment vakantiefoto’s voorbij komen waarvan ik denk: Die zijn net zo fake als de uitspraak van de directeur van het MECC: “Heel Limburg wilt het festival!” Yeahhh right. Ik kan me er net zo aan storen als de Partij van de Dieren aan een zwart schaap dat de kudde verlaat of als DENK aan een mural op een moskee. Maak eens een foto van dat ene velletje dat er nog op de campingplee hangt terwijl je net de hele barbecuemaaltijd richting de oceaan wilt jagen. Maak eens een filmpje van de vechtpartij die er vooraf gaat aan het zonnen langs dat iets te kleine zwembad met jengelende kinderen. Maak eens een foto van de melkflessen onder die supercoole speedo.

Niet alles is namelijk altijd even mooi. Zelfs de Tour de France kreeg gisteren een ontzettende dreun te verwerken. Louis van Gaal was namelijk te gast. Hij ging de ploegleiders van de meest succesvolle ploeg die er rondrijdt in Frankrijk, wel even uitleggen hoe Dylan Groenewegen de etappe eergisteren wél had kunnen winnen. Ongelooflijk hoe iemand alles weer op zichzelf weet te betrekken. Wat kan rijkdom toch verschillende gezichten hebben.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's