Column: Paul Dolhain en de stoelendans in politiek Nederland

Column: Paul Dolhain en de stoelendans in politiek Nederland

Heerlenaar Paul Dolhain blikt kritisch terug op het nieuws van afgelopen week.

|
De voetbalwereld maakt zich druk over Ronaldo. Zou de eerste voetbal-metoo daar zijn? Het is natuurlijk allemaal nog wat onduidelijk, want de VAR is er nog niet over heen geweest. Het videosysteem dat iedere analyticus overbodig maakt, werkt echter nog niet naar behoren, de analytici bestaan nog. Stel je voor dat er daadwerkelijk beelden opduiken van deze vermeende verkrachting. Ik ben benieuwd of Ronaldo direct na de daad richting de hoek van de slaapkamer rent en daar wijdbeens zijn vaste ‘scoormove’ uitvoert.

Ik kan er allemaal niet van wakker liggen. Zolang de waarheid maar boven de dekens komt en het recht zegeviert. Ik klink nu net als een oprechte politicus. Of is dat een contradictie? Het is in ieder geval stoelendans in politiek Nederland. Pechtold is vertrokken, Jetten komt. Timmerfrans wil hoger op en Tang maakt plaats. En het stoeltje van Thieme is leeg. Ze is ziek, maar vertelt niet wat ze onder de leden heeft. Dat hoeft ook niet, dat is een privézaak. Maar ik fantaseer toch stiekem over een voedselvergiftiging door een bedorven courgette, waardoor ze nu een verplichte ophokplicht heeft. Van hieruit, mijn oprechte beterschap.

Nog even terugkomend op Frans Timmermans. De man kiest zijn Heerlense stamkroeg als locatie om het nieuws wereldkundig te maken. Ik mag dat wel. Don’t forget your roots! Weet waar je vandaan komt. En dan mag je het misschien niet eens zijn met zijn stampunten. Die boodschap moet iedere Limburger toch kunnen waarderen? Toch kreeg de man een hoop bagger over zich heen. De meest grove taal werd er onder de Facebookberichten gedumpt.

De gespierde lafaards gingen helemaal los. Landverrader. Dikzak. Baardaap. Dit zijn slecht drie gecensureerde en inmiddels goed geschreven aantijgingen, maar ze maken me kwaad. Ik zeg dit niet als krukgenoot van Frans of als sentimentele Heerlenaar en meld dit sowieso als politiek partijloos persoon. Maar waar is het fatsoen gebleven? Je mag best politiek incorrect zijn, dat heeft de Luizenmoeder ons getoond. Maar kijk eens verder dan je neus lang is. Ga eens ‘five days inside’ en laat dat laffe ongefundeerde commentaar lekker voor je. We krijgen nog een Zwartepieten discussie.

Kris en Ruud op L1 Radio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag met Kris en Ruud van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Kris-en-Ruud

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's