Column Paul Dolhain: De piloot en zijn stagiair

Column Paul Dolhain: De piloot en zijn stagiair

Onze huiscolumnist Paul Dolhain was weer aan het woord in Route Regio:

|
Het was een week waarin een piloot aan een stagiair uitlegde dat als er pleuris uitbreekt, je de code 7500 moet intoetsen en vervolgens op de rode knop moet drukken. Hij, 34 ambulances, 54 politiewagens, 123 collega-piloten, 31.000 vakantiegangers én zijn baas hebben vervolgens meegekregen dat die procedure helemaal correct is.

Het was ook een week waarin er weer een lijk, of liever gezegd 70 lijken, uit de kast kwamen over liegende politici. Het leverde ‘mooie televisie op’ en een in mijn ogen zeer terechte aangifte tegen twee politici.

Het was ook een week waarin er weer gevoetbald werd, mensen heel veel poep praatten en er gestaakt werd. Wat er deze week gebeurde zal me eerlijk gezegd allemaal worst wezen. Het was namelijk een gitzwarte week. Een week die ik nooit meer wil meemaken. Een week die ik het liefst zou willen staken.

Twaalf jaar oud was het klasgenootje en vriendje van mijn petekind. Twaalf lentes jong was de zoon van goede bekenden van me. Was. Want zaterdag nemen we afscheid van hem. Het is totaal niet te bevatten en laat zelfs deze brabbelkoning totaal sprakeloos achter.

Het relativeert de actie van de piloot tot een goede oefening, de leugens van politici tot de normaalste zaak van de wereld en het voetbal tot het meest zinloze spelletje op aarde. Het liefste zou ik deze week willen wegstaken en weer beginnen op vorige week vrijdag, toen alles nog gewoon was zoals het was. Fijn weekend allemaal en vooral veel sterkte voor diegene die het kunnen gebruiken.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.
Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Zeg het ons: Waar moet Route Regio écht eens een keer heen? Geef je op!

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's