Column Paul Dolhain: De bus

Column Paul Dolhain: De bus

Onze huiscolumnist Paul Dolhain was weer aan het woord in Route Regio:

|
Als ik in een bus zit kan ik me aan veel zaken ergeren. Jeugd die niet opstaat voor ouderen. Mensen die telefoongesprekken voeren die iedereen meekrijgt, niet in de laatste plaats omdat ze het apparaat niet aan hun oor houden zoals het oorspronkelijk bedoeld is, maar kijkend naar hun scherm lukraak de ruimte in lullend. Of muziek, harde muziek, terwijl het tegenwoordig ontzettend modern is een gigantisch grote koptelefoon op je hersenpan, herstel hoofd, te planten. Daar kan ik me nou aan ergeren en ik neem aan een buschauffeur ook. Aan een vrouw die naar haar werk gaat stoor ik me zelden.

Een buschauffeur die de wet handhaaft heeft gelijk. Dat de vervoersmaatschappijen het er nog niet over eens zijn snap ik ook. Laten we niet vergeten dat het rookverbod ook met horten en stoten is geïntroduceerd en nu, bijna 12 jaar later, nog steeds niet door iedereen wordt nageleefd. Dat er allerlei mensen wat van vinden en gal spugen in gruwelijk slecht ‘Caps Lock Nederlands’ zegt genoeg over deze personen. Moraalridders die met hun verwerpingen vaak zelf ook de wet overtreden. Ik heb de indruk dat veel van deze galspugers ‘koppenlezers’ zijn, over het artikel zelf hangt voor hun een soort van sluier. Daarnaast: let op met allerlei verwensingen. Rapper Sjors wenste ooit een heel dorp kanker toe. Een teelbal verder heeft hij nu zelf kanker.

Tenslotte heeft ieder verhaal zijn keerzijde. Of om het Trumpiaans te verwoorden: een muurtje kan gebouwd zijn van steen, leem of zand, maar ook Lego is tegen weerstand bestand. Trump maakte via Twitter bekend dat hij Groenland wil kopen. En ja dat is redelijk ziek. Om vervolgens een staatsbezoek naar Denemarken af te zeggen is zelfs kinderachtig. Maar toch is zijn maniakale drang om alles aan te kondigen op Twitter eigenlijk niet zo verkeerd. Je weet door deze manier van communiceren wel welke onzin er staat te wachten. Wat Kim Jong-un uitspookt blijft gissen. En voor het zelfde geld heeft Rutte tijdens de afgelopen hei-sessie besloten dat het hele kabinet komend jaar in zo’n maf blauw shirtje moet lopen. Je weet het niet.

Misschien dat Trump Engeland kan kopen? Daar zijn de hamsterweken losgebarsten. Massaal wordt er medicatie en anticonceptie ingeslagen. Voor die medicatie is het al jaren te laat vrees ik, maar van die anticonceptie kan de Brit wat mij betreft niet genoeg slikken. Ik verheug me nu al op de vele busreisjes naar Londen die er ongetwijfeld vanuit Nederland gaan komen.
Paul Dolhain

Route Regio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Route-Regio

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Route Regio was de afgelopen tijd al op heel veel plekken in Limburg te gast. Kijk en luister eens door op onze landkaart te prikken:

Logo 1Limburg

Programma's