Column Paul Dolhain: De broek zakt af

Column Paul Dolhain: De broek zakt af

Heerlenaar Paul Dolhain blikt kritisch terug op het nieuws van afgelopen week.

Paul wil voordat het weekend begint nog wel wat kwijt over alle gehuichel na de Nashville-verklaring:

|
Dat Van der Staaij de Nashville-verklaring heeft ondertekend is schandalig. Maar weet je wat eigenlijk nog erger is? Politici die proberen goedkoop te scoren over de rug van diezelfde homo’s. Ik las een gedichtje van Klaas Dijkhof waar mij de broek zo van af zakte dat hij tot net boven de knieën bungelde. En aangezien dat beeld niet echt ideaal is om mijn punt te maken, trek ik hem weer even op.

‘Omarm de liefde’ heet het gedicht van Klaas. Een zoetsappig gedichtje, niet eens in rijmvorm. Vooral bij de zin ‘Laat ze de vrijheid, het onredelijke te geloven’, moest ik ontzettend overgeven. De man die Lily en Howick koste wat kost het land uit wilde zetten. De man die een verbod wilt invoeren tegen Zwarte Pietdemonstraties en daarmee indirect de democratie aan banden wil leggen. Diezelfde man… schrijft die zin op? Als Klaas zou meedoen aan Wie is de Mol, was de Mol direct bekend. Zooooo doorzichtig.

De politiek dreigt af te glijden naar het niveau van de Fortuna-supporters die boos zijn omdat het prinsje voor een ander cluppie heeft gewerkt. Op alle gemeentehuizen wordt de regenboogvlag gehesen. “Kijk ons eens even lekker homofielvriendelijk bezig zijn!” Ik kots ervan. Laat die vlag het hele jaar wapperen als je er zo vol van bent. Wees het gehele jaar zo lekker tolerant als je er zo vol van bent. Schrijf iedere dag een mooi gedichtje als je jezelf wilt profileren als tolerante politicus, Klaasje. Maar schrijf je dan ook even een gedichtje voor al die andere kinderen die je straks de grens over schopt?

Ik laat mijn broek weer afzakken tot op mijn knieën. En nee… niet om me te laten pijpen als statement, maar puur om dat zoetsappige gedichtje eens even goed langs mijn kont te laten glijden. Als je geen problemen hebt met homo’s, transgenders, zwarte mensen of gele mensen hoef je dat namelijk niet van de daken te schreeuwen. Dat hoort een vanzelfsprekendheid te zijn. Net zo vanzelfsprekend als dat de SGP 2 of 3 zetels haalt bij de volgende verkiezingen en geen zetel meer.

Kris en Ruud op L1 Radio

Nieuws, weer, verkeer en muziek. Iedere werkdag met Kris en Ruud van 10;00 tot 13:00 op L1 Radio.

Uitzendingen en fragmenten terugluisteren? Kijk op L1.nl/Kris-en-Ruud

Luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's