Column Jos van Wersch: Geis du sjtumme?

Column Jos van Wersch: Geis du sjtumme?

|

Enne?
Auch enne!
Geis du sjtumme 20 maart?
Jao, op Eric Geurts.
Op Eric Geurts? Dae is toch van de PvdA?
Jao, mer da's waal enne goeie.

Ziedaar het nieuwste radiospotje dat we de komende drie dagen tot in den treuren op L1 zullen horen. “Enne goeie”, en “ook nog van de PvdA”, dan kom je al snel uit bij Job Cohen. Maar stel dát Geurts inderdaad ”enne goeie” is, dan getuigt dat spotje niet van veel vertrouwen in de eigen club.

Ik hoor ’t ze bij het CDA nog niet zeggen:
Geis du sjtumme 20 maart?
Jao, op Ger Koopmans.
Op Ger Koopmans? Dae is toch van het CDA?
Jao, mer da's enne dè wáál betroewbaar is.
(nee, die is niet van Pierre Knoops, die heb ik zelf bedacht).

Intussen probeert de SP van Ron Meyer nog steeds de arrogantie van de macht te breken. Voor de derde week op rij laat hij onze gouverneur aan een flinterdunne tomatenstengel bungelen tussen de armste stad en de sjiek & sjoenste stad van ons land. Dat bungelen is extra pijnlijk voor onze gouverneur, omdat hij, zij het voor de eerste keer in acht jaar tijd, z’n nek heeft uitgestoken. Bovens heeft inmiddels in het college van GS plechtig beloofd dat ie never nooit meer in de strijd voorop zal gaan, en alle vijf de gedeputeerden alsook alle oud-gedeputeerden twijfelen daar geen moment aan, of zie ik dat soms verkeerd, meneer Koopmans?... ik zie u daarginds een beetje ongemakkelijk zitten grinniken…

Geis du sjtumme 20 maart?
Jao, op Marc van Caldenberg.
Op Marc van Caldenberg? Dae is toch van de SP?
Jao, mer da's waal enne goeie, want dee wilt dat de provincie Limburg geit betale veur de stommiteite van die megalomane ziekenhoesbazen.
Intussen is het kabinet Koopmans-Housmans I al vóór de verkiezingen zo goed als rond, waarbij de PVV de gedeputeerde mag leveren die zich bezighoudt met Veiligheid & Leefbaarheid.

Geis du sjtumme 20 maart?
Jao, op Robert Housmans.
Op Robert Housmans? Dae is toch van de PVV?
Jao, mer da's waal enne slumme, want dae heet ’t allein maer euver minder!...minder!… megastallen.

De Stemming

Iedere zondag live vanuit café Forum, Sint Pieterstraat 4 in Maastricht van 11:00 tot 13:00 uur op L1 Radio. Herhaling maandag 20:00 tot 22:00 uur.

Alle fragmenten en hele uitzendingen van De Stemming zijn te beluisteren op L1.nl/Stemming
De Stemming is er ook als podcast.

Kom langs of luister L1 Radio via L1.nl/Radio of op FM 95.3 en 100.3. L1 Radio is ook via DAB+ te beluisteren, op kanaal 7A.

Logo 1Limburg

Programma's